Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής που ούρησε μπροστά στους μαθητές του

Εισακούστηκαν οι γονείς μαθητών Δημοτικού σχολείου έπειτα από τρισέλιδη επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο Παιδεία, η οποία αφορούσε την απρεπή συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου.

Ο Σύνδεσμος γονέων του σχολείου στην επιστολή του αναφέρεται σε συγκεκριμένο γεγονός που εξελίχθηκε, με τον καθηγητή να ουρεί μπροστά στα αθώα μάτια των μαθητών του ενώ αναφέρεται και σε άλλες αμέτρητες φορές που η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ήταν απαράδεκτη και απρεπής.
Το Υπουργείο Παιδείας ερεύνησε την υπόθεση και τα σχετικά παράπονα του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου και ο διευθυντής βρίσκεται σε αναγκαστική άδεια μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση.

Ούρησε μπροστά σε μαθητές του- Τους έβαλε να μαζέψουν αγρέλια για δική του χρήση

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» όταν στις 13 Μαρτίου 2017, ο διευθυντής συνοδευόμενος  από μαθητές της Στ΄ τάξης, μετέβη σε χώρο εκτός σχολείου με την δικαιολογία της καθαριότητας του χώρο. Ο  συγκεκριμένος χώρος σύμφωνα με την επιστολή, παρουσιάζει πολλούς κινδύνους, με βράχους και αγριόχορτα.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς «έβαλε τους μαθητές να μαζέψουν αγρέλια για δική του χρήση. Σε κάποια στιγμή χωρίς προειδοποίηση, ο διευθυντής κατέβασε το παντελόνι του  εντελώς, ώστε να ουρήσει σε χωράφι χωρίς οποιαδήποτε κάλυψη. Οι μαθητές έκπληκτοι αντίκρισαν τα οπίσθιά και τα γεννητικά του όργανα. Μάλιστα μετά από αυτό ένας μαθητής έφυγε από τον χώρο εκείνο ασυνόδευτος και επέστρεψε στο σχολείο μόνος τους».

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί- Άσκησε ψυχολογική πίεση στα παιδιά

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί ,ο διευθυντής αρχικά είπε ψέματα πως του πέφτουν τα ρούχα και πως δεν ούρησε όπως είπαν οι μαθητές. «Μάλιστα γύριζε τα διαλείμματα και την ώρα του μαθήματος της Γυμναστικής και προσπαθούσε να πείσει τους μαθητές πως δεν έκανε κάτι επιλήψιμο, ασκώντας ψυχολογική βία σε αυτούς…».

Μετά όμως παραδέχτηκε τα ψέματα του και ομολόγησε ότι ούρησε μπροστά στα παιδιά αναφερόμενος σε πρόβλημα υγείας και πως δεν μπορεί να το ελέγξει . «στη συνέχεια ομολόγησε πως ουρεί σε δημόσιους χώρους ακόμη και όταν συνοδεύει τον σκύλο του».

Πέραν του συγκεκριμένου γεγονότος  οι γονείς κατήγγειλαν και άλλα περιστατικά κάνοντας λόγο σε όλες τις περιπτώσεις για ανεύθυνη  συμπεριφορά ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του από διευθυντή του σχολείου αλλά και από την εκπαίδευση ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ψυχική υγεία των μαθητών.

Μετά από επικοινωνία της εφημερίδας, ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Χρίστο Χατζηαθανασίου δήλωσε « Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι το θέμα χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης και συνεπώς τυγχάνει του πρέποντος χειρισμού. Δεν χρειάζεται το θέμα να πάρει υπερβολική δημοσιότητα, σε πολύ λίγο χρόνο θα οριστικοποιήσουμε ότι πρέπει να γίνει ώστε να έχουν αίσιο τέλος».

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ
Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς
Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο