«Δεν είμαι εδώ για να κλαίω τα προβλήματα της ΑΕΛ»

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη και παρουσίαση του νέου της προπονητή, Μπρούνο Μπαλταζάρ, προχώρησε η ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση και στο κατά πόσο γνωρίζει την ομάδα της Λεμεσού.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ:
 
«Ξέρω την Ανόρθωση, είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά έχουν κάνει καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Τους είδα με το ΑΠΟΕΛ και έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Παίζει καλά και επιθετικά, ξέρουμε τις αδυναμίες τους και είμαστε σε φάση προετοιμασίας για το παιχνίδι. Το "Αντ. Παπαδόπουλος" είναι παραδοσιακά μια δύσκολη έδρα για την ΑΕΛ. Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα αλλά στόχος είναι από το παιχνίδι με την Ανόρθωση και μετά να τα κερδίσουμε όλα. Απομένουν 13 παιχνίδια, ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θα παλέψουμε για να δείξουμε μια καλή εικόνα».
 
Κατά πόσο γνωρίζει την ΑΕΛ:
«Είναι εύκολο να καταλάβεις το μεγαλείο της ΑΕΛ. Ο Νεμάνια Τσόροβιτς ήταν συμπαίκτης μου, μου έχει πει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της ομάδας, το μεγαλείο της αλλά και την Θύρα 3. Είμαι εδώ όχι για να κλαίω για τα προβλήματα, αλλά για να βρούμε τις λύσεις. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ ευχαριστημένος όσα βρήκα στην ΑΕΛ. Είναι σημαντικό που οι παίκτες δείχνουν ότι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Με βοηθούν και με αυτή την συμπεριφορά θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Μόνο με ένα τρόπο θα συμβεί αυτό, να είμαστε όλοι μαζί».
 
Για τη φιλοσοφία του:
«Η ΑΕΛ ως μεγάλη ομάδα που είναι πρέπει να έχει τη μπάλα. Θέλω τους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι κάνουμε όταν κρατάμε την μπάλα, όταν δεν κρατούμε την μπάλα. Από αυτά που έχω δει τους τελευταίους μήνες, πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά. Ειδικά αυτή τη στιγμή οι καλύτερες ομάδες παίζουν εναντίον. Δεν μπορώ να σκεφτώ την ΑΕΛ να παίζει αμυντικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίζουμε επιθετικά».
 
Για τη ψυχολογία της ομάδας: 
«Είπα προηγουμένως στους ποδοσφαιριστές και μπορώ να το πω και σε εσάς, δεν ήρθα να αλλάξω τα πάντα στα επόμενα παιχνίδια. Πολλά πράγματα ήταν καλά, όμως τους τελευταίους δυο μήνες κάποια πράγματα δεν ήταν καλά. Έχω καταλάβει πως οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλά, αλλά μετά από κάποιες συνομιλίες νιώθω ήσυχος και ήρεμος καθώς γίνεται προσπάθεια για να αφήσου πίσω κάποια πράγματα. Έτσι βλέπουμε το μέλλον, είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε γιατί ήταν καλά. Έτσι μικρές αλλαγές για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Γνωρίζουμε όλοι το βάρος που έχουμε στις πλάτες, όμως προχωράμε και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε αυτή τη κατάσταση».