Έκθεση του ζωγράφου Άριστου Χριστοφόρου

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 19.00 εγκαινιάζεται στην γκαλερί Beat Παζάρ στη Λεμεσό, η ατομική έκθεση του ζωγράφου Άριστου Χριστοφόρου με την ονομασία «Αλληγορίες». Τα εγκαίνια θα τελέσει ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι, ακρυλικά και άλλα μεικτά υλικά, τα οποία εξελίχθηκαν από το 2009 μέχρι σήμερα σε πέντε θεματικές σειρές, αλλά με κύριο άξονα την έννοια της αλληγορίας.

Όπως είπε και ο Angus Fletcher στο βιβλίο του Allegory, η αλληγορία λέει κάτι και δηλώνει κάτι άλλο. Έτσι, και η γνήσια καλλιτεχνική δύναμη του ζωγράφου παρουσιάζει μέσα από αυτές τις πέντε σειρές, τις δικές του αλληγορικές ερμηνείες, αφήνοντας όμως τους θεατές να ερμηνεύσουν με το δικό τους τρόπο, τα έργα και να πάρουν τα δικά τους προσωπικά μηνύματα.
Μορφές μυστήριες με σκληρές πινελιές

Οι θεατές παρατηρούν τις φιγούρες  και κυρίως τα πρόσωπα να περνούν από διάφορα συναισθηματικά και νοητικά στάδια.  Τα πρόσωπα που κυριαρχούν σε αυτή την έκθεση έχουν µια απόκοσµη ομορφιά,  η οποία δημιουργείται από παχιά στρώµατα µπογιάς, σκληρές γραµµές και ως επί το πλείστον έντονα  χρώµατα, μέσα από τα οποία, οι θεατές συναντούν επίπεδα συναισθημάτων, ιδεών και καταστάσεων.

Αποπνέουν ένα γοητευτικό μυστήριο, παρέχοντας παράλληλα, κρυφά νοήματα τα οποία συνδυάζουν την αγωνία, το πάθος, τις ανασφάλειες, το παρελθόν, τον έρωτα και την καθημερινότητα, καταλήγοντας ταυτόχρονα σε µια έντονη ενδοσκόπηση της ανθρωπότητας. Έτσι κι αλλιώς, το πρόσωπο είναι μια περιοχή του σώματος, μέσα στο οποίο «κατοικούν» πολλά από  τα συναισθήματα μας. Πάνω σε αυτό «ζωγραφίζονται» όλα αυτά τα συναισθήματα, ανάλογα πως νιώθουμε.     

Ακριβώς με αυτόν το δικό του «αλληγορικό» τρόπο, ο Άριστος με την ανεξάντλητη πηγή έμπνευσής του και τη διαφορετικότητά του, μεταμορφώνει τη ζωγραφική του επιφάνεια σε ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης της συναισθηματικής του φόρτισης κατά την πορεία της δημιουργίας των έργων του.

Ο  Άριστος Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Λεµεσό το 1989. Σπούδασε Fine Art στο University for the Creative Arts (BA Honors Fine Art) στο Canterbury, Kent της Αγγλίας. Τώρα εργάζεται ως καθηγητής τέχνης (GCSE-GCE, Foundation course BTEC) στο Photos Centre of Arts στη Λεµεσό.  Επίσης, ασχολείται µε την τέχνη του τατουάζ.

Δειτε Επισης

Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Αποσύρονται ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα από την αγορά (pics)