Τζιωνής για πρόσληψη Πάμπου, Ασίς και Κετσπάγια

Για την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου, τις επαφές που έγιναν με τον Τιμούρ Κετσπάγια, το σενάριο πρόσληψης του Νούνο Ασίς στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ομόνοιας μίλησε στο ραδιόφωνο του ACTIVE 104.7 102.5 ο πρόεδρος των «πρασίνων», Αντώνης Τζιωνής.
 

 
Για την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου: Αυτή την περίοδο και μετά την αλλαγή στο προπονητικό τιμ, ψάχναμε προπονητή που γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, αν ήταν και Κύπριος θα ήταν καλύτερο. Θέλαμε να έχει χαρακτήρα, να είναι μαχητικός και φιλόδοξος και πηραμε την ευκαιρία που ήταν χωρίς ομάδα ο Πάμπος, σχηματίσαμε έναν μικρό κατάλογο, μελετήσαμε και άλλους προπονητές, αλλά και το οικονομικό κομμάτι και τους συνεργάτες. Μετρήσαμε όλους τους παραμέτρους και συμφωνήσαμε για 2 χρόνια με στόχο μία νέα πορεία με πρώτιστο στόχο μία ανταγωνιστική ομάδα και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να χαίρεται με αυτό που βλέπει.
 
 

 
Πότε έγιναν οι πρώτες επαφές: Πριν από 2 εβδομάδες η πρώτη επαφή, 10 μέρες μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΛ.

Τι έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη Πάμπου: Έπαιξαν ρόλο κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του Πάμπου. Κάποια στιγμή θα καταλήγαμε στον ένα. Τον ρόλο έπαιξε και το γεγονός γινόταν εύκολα αποδεκτός από την πλειοψηφία του κόσμου της Ομόνοιας. Πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα έχουν κριτήριο και πολλές φορές δεν μπορείς να το αγνοήσεις.
 
 

 
Πόσες συναντήσεις χρειάστηκαν: Χρειάστηκαν 3 συναντήσεις να τα βρούμε σ’ όλα. Δεν ήταν δύσκολη, αλλά ούτε η πιο εύκολη διαπραγμάτευση που έχω κάνει μέχρι τώρα.
 
Αν συναντήθηκε με τον Κετσπάγια: Έχω δει τον Τιμούρ και κουβεντιάσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας. Είναι εξίσου καλός προπονητής, τα δεδομένα δεν επέτρεψαν συνεργασία για κάποιους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, η αξία του είναι δεδομένη.
 
Αν βρέθηκε με Γερμανό προπονητή: Οι υπόλοιπες επαφές έγιναν μέσω τηλεφώνου. Επιδίωξα να βρεθώ μαζί τους δεν ήταν δυνατό, σχημάτισα την εικόνα που ήθελα να μεταφέρω.
 
Για τον τεχνικό διευθυντή: Έχουμε καταλήξει στο πλαίσιο λειτουργίας του τεχνικού διευθυντή, το οποίο αν εγκριθεί από το Δ.Σ, έχουμε ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν και τις επόμενες μέρες θα κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα. Μπορεί να είναι μέσα από την ομάδα, αλλά και εκτός. Σε 1-2 εβδομάδες θα παρθεί η απόφαση.
 
Για την πιθανότητα επιστροφής του Ασίς
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ο Νούνο βρίσκεται στην Πορτογαλία και ασχολείται σε μία εταιρεία για τα δικαιώματα κάποιων ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω αν μπορέι να κάνει αυτή τη δουλειά, δεν έχει γίνει καμία επαφή και δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον ο Ασίς γι’ αυτή τη θέση.
 
Για τον προγραμματισμό: Σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Ο προγραμματισμός από τη νέα σεζόν αρχίζει από… χθες. Θα ενωθεί ο τεχνικός διευθυντής με το τεχνικό επιτελείο θα αρχίσει από τώρα.
 
Αν θα πάει Πορτογαλία ο Πάμπος: Θα πραγματοποιήσει ταξίδια όπου χρειαστεί για να μπορέσουμε να βρουμε τους καλύτερους στόχους και πάντα στα οικονομικά πλαίσια του συλλόγου.
 
Έφερε ενθουσιασμό η πρόσληψη; Είναι κάτι στο οποίο προσδοκώ στα μέγιστα. Υπάρχει ένα σημαντικό οικονομικό έλλειμα σε ότι αφορά στα κριτήτια Μαρτίου. Είναι έλλειμα που αναμέναμε να καλυφθεί με τα διαρκείας. Δεν έγινε μέχρι χθες και ευελπιστώ πως η ανακοίνωση του προπονητή, θα φέρει μεγαλύτερο αριθμό διαρκείας και θα καλυφθεί το έλλειμα
 
Το έλλειμμα των κριτηρίων: Ένα ποσό που ξεπερνά τις 150.000 και πρέπει να βρθεί. Είναι μεγάλο, όμως είναι και πιστός ο κόσμος της Ομόνοιας. Έχουμε ακόμη μέρες, περιμένει ο κόσμος τις τελευταίες μέρες του μήνα και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας.
 
Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: Είναι γεγονός που δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα έχει κάνει και με τα τηλεοπτικά. Δεν έχει επισημοποιηθεί η συμφωνία και προσπαθούμε μέσα από έντονες διαβουλεύσεις να το κλείσουμε. Δεν τίθεται θέμα να τεθούν χρονοδιαγράμματα. Η προκαταβολή θα παίξει σημαντικό ρόλο.
 
Για τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο: Έχουμε αρκετούς ικανούς παίχτες και πολύ εύκολα ο προπονητης θα προσαρμόσει τα πλάνα τους και με τις προσθήκες θα δυναμώσει το σύνολο μας. Δεν θα υπάρξουν πρόβλημα με τα συμβόλαια. Αυτή η δουλειά θα αρχίσει από αύριο, θα δουμε ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και αναλόγως θα κινηθούμε.
 
Για την έξοδο στην Ευρώπη: Είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Η Ομόνοια είναι κάθε χρόνο στην Ευρώπη και δεν πρέπει φέτος να αποτύχουμε. Είναι λόγοι για την αυτοπεποίθηση και επίσης σημαντικά οικονομικοί λόγοι. Παρόλο που δεν θέλω να μιλάω με το ενδεχόμενο να μην βγούμε Ευρώπη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο να υπάρξει και αυτό το σενάριο.
 
Για τον Χριστοφή: Ότι ο Δημήτρης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Ομόνοια. Και θα εξαντλησομε όλα τα περιθώρια για να μείνει πολλά χρόνια μαζί μας. Δεν έγινε συναντηση μαζί του, θα μιλήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε ζητήματα εν μέσω υποχρεώσεων της ομάδας.
 
Για τον Ντάρμπισαϊρ: Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και στον κατάλληλο χρόνο θα μιλήσουμε και μαζί του.
 
Για την εμπιστοσύνη στον Πάμπο: Δεν αλλάζει κάτι από τη φιλοσοφία μας. Η Ομόνοια είναι εκεί και πρέπει να διεκδικά τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Τα οικονομικά μας περιορίζουν, αλλά ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε το μέγιστο σε κάθε ματς. Ο Πάμπος απέδειξε πόσο εργατικός και πόσο φιλόδοξος είναι. Θεωρήσαμε τη συγκυρία πως είναι ο πιο ικανός για να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.
 
Αν θα αυξηθεί το μπάτζετ στη νέα σεζόν: Το μπάτζετ συνδυάζετε με την έξοδο μας στην Ευρώπη. Αν συμμετάσχουμε θα αυξηθεί το μπάτζετ, σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουμε σε ίδια επίπεδα, εκτός και αν κάποιες άλλες προσπάθειες τελεσφορήσουν και αυξήσουμε το μπάτζετ.
 
Γιατί δεν άκουσε τις προτροπές του κόσμου για Κάρβερ-Νταμπίζα: Δεν ακούσαμε τις προτροπές του κόσμου για τον Πάμπο. Εξήγησα τους λόγους και είπα πως ο Πάμπος γινόταν αποδεκτός από την πλειοψηφία του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει πως ένα συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνεί με τον κόσμο για να παίρνει αποφάσεις.