Στο Δήμο Λευκωσίας οι χώροι του παλιού ΓΣΠ

Στην παραχώρηση του χώρου του παλαιού ΓΣΠ στο Δήμο Λευκωσίας, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, όπως άλλωστε είχαν ζήτησαν και οι δημότες Λευκωσίας σε δημοψήφισμα που έγινε επί Δημαρχίας Ελένης Μαύρου, συμφώνησαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για την αξιοποίηση του παλαιού ΓΣΠ.
 
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας δήλωσε πως ήρθαν σε “σε συμφωνία να παραχωρηθεί ο χώρος του Παλαιού ΓΣΠ στο Δήμο, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, όπως άλλωστε ζήτησαν και οι Δημότες Λευκωσίας σε δημοψήφισμα (που έγινε επί Δημαρχίας Ελένης Μαύρου)”.
 
Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου σε ενάμισι με δύο έτη, χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να προκηρυχθούν οι προσφορές.
 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ο Δήμος Λευκωσίας έφερε στο Υπουργείο “συγκεκριμένη πρόταση που είναι πειστική. Ο ίδιος ο Δήμος έχει ήδη στα ταμεία του 6 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει το έργο”,  εξηγώντας ότι ο Δήμος θα εξεύρει, επίσης, άλλα 3 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα, θα κληθεί να τα καταβάλει το κράτος. Σύμφωνα με τον Σωκράτη Χάσικο το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 15,5 εκατ. ευρώ, περίπου.
 
Το έργο θα περιλαμβάνει υπόγειους χώρους στάθμευσης, αμφιθέατρο, χώρους πρασίνου και άλλες χρήσεις προσέλκυσης του κοινού, οι οποίες θα καθοριστούν κατά την ετοιμασία των αρχιτεκτονικών σχεδίων, που θα είναι σύμφωνες με τις πρόνοιες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.      

Δειτε Επισης

Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ
Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς