Κανάρης: «Ήταν στημένο το πρωτάθλημα. Η Ομόνοια θα γλίτωνε»

Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στην ιστορία της Ομόνοιας και ένας από τους ποδοσφαιριστές με το μεγαλύτερο ήθος που ανέδειξε η Κύπρος, ο πολυπρωταθλητής (12 κατακτήσεις), Ανδρέας Κανάρης άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή «Όλα Μάλε» στον Super Sport FM 104.0 με τους Κώστα Μαλέκκο και Μιχάλη Παπαγεωργίου. 
 
 
Πως άρχισε την καριέρα του στην Ομόνοια:
«Κατάγομαι από την Ομορφίτα. Στα 16 μου χρόνια ήρθε ο Δρόσος Καλοθέου να μας κάνει προπόνηση  πριν από τον τελικό και αφού αναβλήθηκε δύο φορές, την Τρίτη φορά κερδίσαμε 5-1 και έβαλα 3 γκολ. Μετά μου είπε ο Δρόσος έλα να παίξεις στην Ομόνοια. Πήγαινα στο δίτερμα και παρακαλούσα να μην ποσοστούν για να παίξω και εγώ λίγο. Άρχισα να παίζω δειλά-δειλά στα δεύτερα, είχα παίξει σε οκτώ παιχνίδια και έβαλα οκτώ γκολ. Μου είπαν ξαφνικά ως θα παίξω στην πρώτη ομάδα. Αγχώθηκα. Άρχισα να βάλω γκολ μέχρι να νομιμοποιηθώ. Ήταν το 1969 τότε. Τη σεζόν 1971-72 πήραμε το πρωτάθλημα. Στον τελικό με τον Διγενή Μόρφου πρέπει να είχε 16.000 κόσμο».
 
 
 
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Την σεζόν 1972-73 παίξαμε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με προπονητή τον Πούσκας. Ήμασταν 2-0 μπροστά στο σκορ, μείωσε ο Παναθηναϊκός στο 75΄ και μετά το γύρισαν. Έμεινε στην ιστορία ο διαιτητής με τα λάθη του. Αν η Ομόνοια είχε μια ισότιμη μεταχείριση όταν αγωνιστήκαμε στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε. Ήταν στημένο εκείνο το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα αλλά το πήρε ο Ολυμπιακός».
 
 
 
 

 
Για το πριμ που έπαιρναν:
«Το πιο μεγάλο πριμ πρωταθλήματος ήταν 250 λίρες το μάξιμουμ. Ήταν με τα γκολ που βάζαμε, τις συμμετοχές, όλα μαζί».
 
Για τον μισθό του στην Ομόνοια:
«Πρώτα δεν είχαμε μισθό, μετά ήταν 25 λίρες ο μισθός, στην Ελλάδα ήταν 35 λίρες. Παίρναμε και πριμ, φθάναμε τα 85 λίρες το μήνα. Το 1985 που ήταν το τέλος της καριέρας μου έπαιρνα 65 λίρες».
 
Για το αν νιώθει ευτυχισμένος που αγωνίστηκε στην Ομόνοια:
«Έπαιξα σε μια εποχή που η Ομόνοια ήταν ασυναγώνιστη. Φαντάσου να ξεκινάς και να παίρνεις 12 πρωταθλήματα και 12 νταμπλ. Έχω 503 συμμετοχές και 190 γκολ και ήμουν εξτρέμ όχι σέντερ φορ».