Θέλουν ωράριο οι στρατιωτικοί

Ένεκα των έντονων διαφωνιών που προέκυψαν από τους συνδέσμους αξιωματικών και υπαξιωματικών αλλά και από μέλη της προηγούμενης σύνθεσης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας,  πριν από δύο χρόνια περίπου, όταν το Υπουργείο Άμυνας απέσυρε τους κανονισμούς για θέσπιση ωραρίου των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, το θέμα συνεχίζει να απασχολεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με τη συμπαράσταση του Euromil(Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Συνδέσμων) τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς επιδιώκουν να θεσπιστεί ωράριο ώστε να μην είναι ο μοναδικός κλάδος υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία που δεν απολαμβάνει θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Άμυνας ο Emmanuel Jacob,  πρόεδρος του Euromil, ανέφερε ότι «η μη εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ωράριο στις Κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις συνιστά δυσμενή διάκριση σε σχέση με τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική».

Επίσης, στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι το στρατιωτικό προσωπικό δεν εξαιρείται από την οδηγία για την ασφάλεια και την υγεία και κατά συνέπεια από την οδηγία για τον χρόνο εργασίας.

Ο κ. Jacob πρότεινε να διευθετηθεί συνάντηση στην Κύπρο με τον υπουργό Άμυνας ή εκπροσώπους του υπουργείου για να συζητηθεί το θέμα του ωραρίου.

Σε πρόσφατο εξάλλου σχετικό συνέδριο του Euromil συμμετείχαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών συνδέσμων των χωρών της νοτίου Ευρώπης από Κύπρο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Μάλτα, που είναι μέλη του Οργανισμού. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε και από τους δύο στρατιωτικούς συνδέσμους ΣΑΚΣ(Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού) και ΣΥΚΣ(Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού).

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Αποσύρονται ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα από την αγορά (pics)
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ
Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς
Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο