Κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι νέες διατιμήσεις της ΑΗΚ

Οι νέες διατιμήσεις στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος θα ισχύσουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 αντί από 1ης Μαΐου 2017 και αυτό λόγω προβλήματος στον προγραμματισμό της νέας δόμησης που παρουσίασε περίπου το 5% 1500 μετρητών μεγάλων καταναλωτών (εμπορικοί, βιομηχανικοί πελάτες) της ΑΗΚ.
 
Σε σχετική δήλωση στο Energy News προέβη ο Εκτελεστικός Διευθυντής Δικτύων της ΑΗΚ Τάσος Γρηγορίου εξηγώντας ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τους μετρητές βγήκε στην επιφάνεια τους τελευταίους ένα με δύο μήνες.
 
Πρόκειται, είπε, «για μια συγκεκριμένη κατηγορία μετρητών σε ένα δείγμα της τάξης του 5% που εμείς προνοητικά και προληπτικά εξετάσαμε και το οποίο είχε κάποιο πρόβλημα ανταπόκρισης στη νέα τους παραμετροποίηση, δηλαδή τον προγραμματισμό της νέας τους δόμησης».
 
Επειδή, εξήγησε, δεν μπορεί να γνωρίζει η ΑΗΚ ποίοι ακριβώς μετρητές (ποσοστό 5% από 1500) δυνατό να παρουσιάσουν πρόβλημα, η Αρχή θεωρεί συνετό και αντικειμενικό να προχωρήσει σε αντικατάσταση και των 1500 μετρητών, οι οποίοι δεν αφορούν οικιακούς καταναλωτές αλλά μεγάλους πελάτες, στους οποίους ένα πιθανό λάθος θα αναστάτωνε.
 
«Εκ των πραγμάτων καθίστατο ανάγκη να αντικατασταθούν οι 1500 μετρητές» τόνισε ο κ. Γρηγορίου σημειώνοντας ότι για το ζήτημα ενημερώθηκε έγκαιρα και γραπτώς και κατ’ ιδίαν η ΡΑΕΚ η οποία έδωσε τη συγκατάθεση της. 
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γρηγορίου διευκρίνισε ότι για την ΑΗΚ δεν υπάρχει οποιοδήποτε επιπλέον κόστος από την αντικατάσταση των μετρητών αφού έτσι και αλλιώς κάποιοι από αυτούς ήταν στα όρια ζωής τους.