«Οι οπαδοί της ΑΕΛ έχουν πάθος, ελπίζω να μείνω στην Κύπρο»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του (fichajes.com) έδωσε ο Πίτι ο οποίος μίλησε για την παρουσία του στην ΑΕΛ.
 
Ο 36χρονος Ισπανός εντάχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην ομάδα της Λεμεσού και εξέφρασε την επιθυμία για παραμονή και τη νέα χρονιά στο νησί και αν είναι δυνατόν στην ΑΕΛ.
 
Για την εμπειρία του στην Κύπρο: «Ήθελα να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω εκτός Ισπανίας και είναι ωραία. Η απόφαση να έρθω ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να φύγω από την Ράγιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απόφαση ήταν σωστή».
 
Για το ενδιαφέρον του κόσμου: «Είμαι σε μια ομάδα που έχει πολλούς οπαδούς και είναι κάτι το ξεχωριστό. Έχουν πολύ πάθος για την ομάδα μας και είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό».
 
Για την προσαρμογή του: «Ο πρώτος μου στόχος ήταν να απολαύσω ξανά το ποδόσφαιρο και αυτό κάνω. Το να αρχίσεις να παίζεις, να σκοράρεις και να κερδίζεις είναι το σημαντικό. Το να παλεύεις για κάτι ωραίο, όπως το να βγεις στην Ευρώπη, είναι πάντα ευπρόσδεκτο».
 
Για το ντεμπούτο του στην ΑΕΛ: «Ήταν σε ένα ντέρμπι (σ.σ. με Απόλλωνα), σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και απόλαυσα τα πρώτα μου λεπτά. Από εκεί και πέρα, άρχισα να παίζω, σκόραρα δύο φορές σε ένα παιχνίδι, σκόραρα και στο κύπελλο… Αυτό με βοήθησε να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση».
 
Ο στόχος μέχρι το τέλος της σεζόν και το θέμα ανανέωσης: «Ο στόχος μου είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Για την επιλογή ανανέωσης της συνεργασίας μας, μιλήσαμε και αποφασίσαμε να το αφήσουμε για το τέλος της σεζόν».
 
Αν θέλει να συνεχίσει στην Κύπρο:  «Ναι θέλω να συνεχίσω εδώ και του χρόνου και ελπίζω, αν είναι δυνατόν, σε αυτή την ομάδα».
 
Αν το Γιουρόπα Λιγκ θα είναι έξτρα κίνητρο: «Είναι το πιο σημαντικό για όλους. Έχουμε ομάδα ικανή να πετύχει αυτό τον στόχο».
 
Για την παρουσία πολλών Ισπανών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο: «Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα ζωής. Δεν πρόκειται να πας σε ένα μέρος που βρέχει κάθε μέρα. Εδώ έχει καλή θερμοκρασία, παραλία και καλό φαγητό. Είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή ενός προορισμού».