Λεπέν: Οι πολίτες δεν θέλουν πλέον την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή `Ενωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον, δήλωσε σήμερα η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε ομιλία που εκφώνησε σε προεκλογική της συγκέντρωση, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα αντικατασταθεί από την "Ευρώπη των λαών".

"Η Ευρωπαϊκή `Ενωση θα πεθάνει διότι οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον", υπογράμμισε η Λεπέν, προκαλώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της. "Θα αλλάξουμε με στόχο μια άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που επλήγη από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της (και θα εξελιχθεί) στην Ευρώπη των λαών και των... εθνών", ανέφερε.

Η Πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επιχείρησε εξάλλου να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά της να εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη, επισημαίνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien, και δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι η έξοδος από τη νομισματική ένωση "δεν θα προκαλέσει χάος".

Εντούτοις, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα