Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα από την Αστυνομία Λεμεσού στους δημοσιογράφους για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε λαμπρατζιές και κροτίδες, ένα εικοσαήμερο πριν τις γιορτές του Πάσχα.
Σε σύσκεψη που προηγήθηκε της ενημέρωσης κι αφορούσε την λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση του απαράδεκτου κι επικίνδυνου «πασχαλινού εθίμου» ο Βοηθός Επαρχιακός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Δημητρίου, ανέφερε πως μέχρι τώρα η Υπηρεσία κλήθηκε σε 46 επεισόδια αντιμετώπισης λαμπρατζιών, μπροστά στον κίνδυνο να εξελιχτούν σε πυρκαγιές.
<
Τα επεισόδια με τις λαμπρατζιές έλαβαν χώρα στα προαύλια των εκκλησιών της Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου, του Αποστόλου Ανδρέα στη Μέσα Γειτονιά, του Αγίου Νικολάου αλλά και του Αποστόλου Βαρνάβα στα Πολεμίδια.
Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν ήδη εντατικοποιήσει τις περιπολίες τους, σε μία προσπάθεια πάταξης του φαινομένου. Διευκρίνισε πως μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο με κροτίδες, ωστόσο η Δύναμη θα βρίσκεται σε επιφυλακή.





![Focal Length: 17mm
Optimize Image: Normal
Color Mode: Mode I (Adobe RGB)
Long Exposure NR: Off
High ISO NR: Off
2008/04/23 08:13:03.0
Exposure Mode: Manual
White Balance: Auto
Tone Comp.: Auto
JPEG (8-bit) Fine
Metering Mode: Center-Weighted
AF Mode: AF-S
Hue Adjustment: 0°
Image Size: Medium (2896 x 1944)
1/320 sec - F/9
Flash Sync Mode: Not Attached
Saturation: Auto
Color
Exposure Comp.: 0 EV
Sharpening: Auto
Lens: 17-55mm F/2.8 G
Sensitivity: ISO 250
Image Comment: PAVLOS VRIONIDES
[#End of Shooting Data Section]](https://www.reporter.com.cy/images/1300x500/cache_1300x500_Analog_medium_184178_17_03_25_111823.jpg)





