Ταλέντο υπάρχει, νίκες δεν έρχονται (pics)

Δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη της νίκη στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 2018 η Εθνική Κύπρου που έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Εσθονία στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική.
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δύο πρόσωπα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν κατά πολύ καλύτερο των Εσθονών, είχε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε για να πετύχει ένα τέρμα, ενώ δικαιούταν και πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μετς στον Κάστανο στο 43’.
 
Στην επανάληψη οι Εσθονοί ισορρόπησαν την αναμέτρηση και οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες.
 
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Οι Εσθονοί στο 32’ με τον Ζενιόφ και η Κύπρος στο 80’ με τον Χριστοφή. Η Κύπρος έμεινε στην 4η θέση με τέσσερις βαθμούς, όσους έχουν και οι Εσθονοί που είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας. 
Με όπλο τον Χριστοφή
Πιο απαιτητική η Εθνική Κύπρου στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, ήταν η ομάδα που ανέλαβε την κατοχή της μπάλας και με πηγή έμπνευσης τον φορμαρισμένο Χριστοφή προσπάθησε να φτάσει στο γκολ.
 
Ο επιθετικός της Ομόνοιας επιχείρησε δύο φορές να σκοράρει σε δυνατά σουτ στο 2’ και το 9, όμως ο Ασκάλου είπε ισάριθμες φορές «όχι» με σπουδαίες επεμβάσεις.
 
Στο 32’ οι Εσθονοί απάντησαν στη μοναδική καλή στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζενιόφ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να βρίσκεται φάτσα με τον Παναγή, όμως το σουτ του κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κύπριου πορτιέρε.
 
Στο 42’ η Κύπρος έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κάστανο από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό και την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ασκάλου.
 
«Έγκλημα» κατά της Κύπρου
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43’) ο Φιλανδός διαιτητής Βιν Νεβελάινεν έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ της Κύπρου, με τον Μετς να κλωτσά καθαρά τον Κάστανο, ο οποίος τραβούσε τα μαλλιά του με την απόφαση του διαιτητή να μην υποδείξει την εσχάτη των ποινών.
Κούραση και αβοήθητη από τον πάγκο
Ο ρυθμός της Εθνικής έπεσε αρκετά στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο του δεύτερο ημίχρονο. Η ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας χάθηκε και πέραν του ακυρωθέν γκολ του Μυτίδη (ήταν σε θέση οφσάιντ) στο  50’ δεν είχε κάτι να επιδείξει.
 
Οι Εσθονοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Ζενιόφ.
 
Το τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ήταν ροντέο με συνεχόμενα λάθη από τις δύο ομάδες και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 80’ ο Χριστοφή έκανε τη σέντρα από δεξιά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Ένα λεπτό αργότερο οι Εσθονοί έφτασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Τενίστε από την καρδιά της περιοχής να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγή.
 
Οι αλλαγές του Χριστάκη Χριστοφόρου (Αβράαμ-Ρουσιάς) έγιναν καθυστερημένα και δεν βοήθησαν την Εθνική ν’ ανεβάσει απόδοση. Για 70’ λεπτά η Κύπρος έπαιζε συνεχώς με τον Χριστοφή από δεξιά, ενώ ο Καστανος χαραμίστηκε στο αριστερό φτερό. 

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Στυλιανού (72΄ Αβραάμ), Χαραλάμπους, Μερκής, Λαΐφης, Λαμπάν (82΄ Ρουσιάς), Αρτυματάς, Κυριάκου, Χριστοφή, Κάστανος, Μυτίδης (88΄ Μακρής)

Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Μιχαήλ, Σιέλης, Εγγλέζου, Αλεξάνδρου, Παναγιώτου, Μαργκάσα, Κατελάρης

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Κρουνγκλόφ, Αλ. Ντμιτριέφ, Κάιτ, Ζενιόφ (79΄ Τουμέτ), Ογιάμα (65΄ Λουτς), Βασίλιεφ (90΄+1 Ανιέρ), Κλάβαν, Μετς, Μπαράνοφ, Τενίστε

Στον πάγκο: Μέριτς, Ιγκόρεν, Βίχαμν, Μουλ, Ταμ, Αντόνοφ, Μοσνίκοφ, Καλάστε, Αρ. Ντμιτρίεφ