Έξω φρενών ο Ιωνάς: Δεν σχολιάζω κουτσομπολιά και αβάσιμα δημοσιεύματα

Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η απόδραση 28χρονου Γεργιανού από τις Κεντρικές φυλακές την περασμένη Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολαου  σημείωσε πως η δήλωση της διεύθυνσης των φυλακών είναι πλήρως επεξηγηματική αφού για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα τι συνέβη εκτενώς.

Ο Υπουργός τόνισε πως τα συστήματα ήταν αποτελεσματικά και σε πλήρη λειτουργία. «Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ένα άλλο στοιχείο.

Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι τρεις δεσμοφύλακες ένας έκτακτος και δύο μόνιμοι. Η πειθαρχική έρευνα ένα διαπιστωθεί πως υπάρχουν κι άλλες ευθύνες δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανένα».

Συνεχίζοντας ο Υπουργός  επέλεξε να μην σχολιάσει τα  δημοσιεύματα για την κατάσταση των συστημάτων ασφαλείας τα οποία χαρακτήρισε  εντελώς αβάσιμα.

«Κουτσομπολιά δεν θα σχολιάσω. Από εκεί και πέρα υπάρχουν έρευνες και ανακρίσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συγκάλυψη. Για πρώτη φορά βγαίνει η διεύθυνση των φυλακών βγαίνει και εξηγεί εκτενώς τι συνέβη.  Ας μας πουν κάποιοι Νεζιάτη ο άλφα και ο βήτα. Αν κάποιοι για εκδικητικούς  λόγους ζητούν την παραίτηση του υπουργού δεν μπορώ να σχολιάσω».

Επίσης σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Κεντρικών φυλακών διέψευσε τις πληροφορίες περί βλάβης του συστήματος ασφαλείας των Κεντρικών φυλακών τονίζοντας ότι λειτουργούσε κανονικά ενώ σε ότι αφορά τις επικρίσεις ότι δεν ειδοποίησαν την αστυνομία η ίδια τόνισε ότι ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

Φανερά ενοχλημένη η κ. Αριστοτέλους σχολίασε ότι «είναι λυπηρό κάποιοι να εκμεταλλεύονται της φυλακές για πολιτικούς λόγους ή για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα».

Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε ότι «εάν υπήρχε πρόθεση συγκάλυψης δεν θα βγαίναμε οι ίδιοι να αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε από φρουρό του σχολείου ο δεκάχρονος για τις ζημιές στα Λιβάδια-Καταθέτει στην Αστυνομία
Άνοιξε πυρ κατά ΑΚΕΛ η Πινδάρου για το επεισόδιο στη Δρομολαξιά-«Αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρόμου»
Πιστόλι και δέκα κιλά ναρκωτικά σε βαλίτσα και... βαρέλι ελιών (pics)
Συνελήφθη 29χρονος για απόπειρα φόνου που διαρπάχθηκε πριν ενάμιση χρόνο
Xειροπέδες σε τρεις για εκβιασμούς, απειλές και απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Άλλος ένας εμπρησμός-Παρέδωσαν στις φλόγες μοτοσικλέτα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα η 36χρονη, Ελένη Νικολάου (pic)
Πλήρωσε 23 φορές για να πάρει πίσω τη κατοχή γης που απώλεσε και... έχασε σχεδόν 13 χιλιάδες
Ο κώδικας τιμής της λαμπρατζιάς, οι βίαιοι νεαροί άντρες και η απουσία σοβαρής μελέτης
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών