"Υιοθετήστε" μια οικογένεια το Πάσχα

Την έναρξη της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα» που έχει ως στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.
 
Η εκστρατεία πραγματοποιείται από το ΠΣΣΕ για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέρσι «υιοθετήθηκαν» 1200 οικογένειες από άτομα, οργανισμούς και εταιρείες.
 
Το ΠΣΣΕ καλεί όλους να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν συμμαθητές/συμφοιτητές, υπαλλήλους/συναδέλφους, τα παιδιά και την οικογένεια τους, τους φίλους τους ώστε ως ομάδα ή και ατομικά να «υιοθετήσουν» μια οικογένεια για το Πάσχα, προσφέροντας τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι μιας οικογένειας, πασχαλινά εδέσματα λαμπάδα, πασχαλινό αυγό για τα παιδιά μιας οικογένειας.
 
Σημειώνει δε πως σε αυτή την εκστρατεία δεν προσφέρονται είδη (ρούχα ή παιγνίδια, κ.ά.) Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους (το επίσημο και νόμιμα κατοχυρωμένο συντονιστικό σώμα εθελοντικής προσφοράς στην Κύπρο) για να παραδώσουν τα είδη που επιθυμούν να προσφέρουν και απ` εκεί και πέρα το Σώμα Εθελοντών θα τα παραδώσει σε οικογένειες που έχουν απευθυνθεί κοντά του για βοήθεια αφού έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και εξακριβώσει ότι έχουν ανάγκη.
 
Τελευταία ημερομηνία παράδοσης ειδών στα Σώματα Εθελοντών η 5η Απριλίου. Άτομα και οικογένειες τα οποία χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν. Τηλέφωνα επικοινωνίας Σωμάτων Εθελοντών: Λευκωσία 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525, Πάφος 26953725, Αμμόχωστος 99124521, Κερύνεια 97743185 Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: 8:00-15:00
  

Δειτε Επισης

Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πώς είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»
Λειτουργούν ιατρεία Ταχείας Διακίνησης στα ΤΑΕΠ των ΓΝ Λευκωσίας και Πάφου-«Λιγότερη αναμονή, περισσότερη φροντίδα»