Ηγέτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το αιματηρό χτύπημα στο Λονδίνο

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον βρετανικό λαό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από την Ιερουσαλήμ, έχοντας πληροφορηθεί για την «άρρωστη και διαστροφική», όπως  χαρακτήρισε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ, την «τρομοκρατική ενέργεια» χθες το μεσημέρι στις όχθες του Τάμεση, κοντά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.
 
Κατά τη συνάντησή του αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε πως «αυτά τα γεγονότα, αλλά και η άνοδος ακραίων δυνάμεων με ακραία ρατσιστική ρητορική στην Ευρώπη, μας αναγκάζουν να ξανασκεφτούμε από τη μια πόσο σημαντικές ήταν οι κατακτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60 χρόνια τώρα». Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν αυτές οι κατακτήσεις «διότι τα τελευταία χρόνια, βήμα-βήμα, χάνουμε αυτά τα κεκτημένα και οδηγούμαστε σε μια  Ευρώπη διαιρεμένη, σε μία Ευρώπη αδύναμη».
 
Συγκλονισμένος για τις επιθέσεις που έγιναν στον Λονδίνο, δήλωσε πως είναι και ο κ. Γκάμπριελ, επισημαίνοντας συνάμα πως δεν θεωρεί τυχαίο γεγονός το η τρομοκρατική επίθεση έγινε κοντά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, «συμβολίζοντας έτσι μία επίθεση στην καρδιά της Δημοκρατίας».  «Ταυτόχρονα είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας και γι’ αυτό τον λόγο θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου και την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τους Βρετανούς φίλους μας, κατέληξε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας.
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προσέφερε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία. "Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα της επίθεσης του Ουέστμινστερ. Η Ευρώπη παραμένει σταθερά με το Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στην τρομοκρατία και έτοιμη να βοηθήσει", έγραψε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.
 
Από την άλλη, η Πολωνή πρωθυπουργός συνέδεσε σήμερα την επίθεση στο Λονδίνο που είχε στόχο το βρετανικό κοινοβούλιο με τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως η επίθεση αποδεικνύει πως η Βαρσοβία είχε δίκιο να αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες.
 
Και η Κίνα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στη Βρετανία.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα