Επεισόδιο με τρανσέξουαλ στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας – Βρισιές και ξύλο

Επεισόδιο με τρανσέξουαλ (άνδρας που επεβλήθη σε εγχείρηση αλλαγής φύλου) εκτυλίχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και για το οποίο ακολούθησε καταγγελία και διατάχθηκε ποινική και διοικητική έρευνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό ρατσιστικής βίας εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ασθενών και τα γεγονότα της υπόθεσης παρατίθενται σε έκταση στην έκθεση που εξέδωσε στις 13/3/2017 η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, μετά από καταγγελία που έθεσε ενώπιον της η τρανσέξουαλ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Φιλελεύθερος, αφορμή του επεισοδίου ήταν η μεγάλη διάρκεια αναμονής για να εξεταστεί από χειρούργο ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της πρόσφατης εγχείρησής της η τρανσέξουαλ.

Όπως καταγγέλει, κάθισε σε μια καρέκλα που πήρε από τη διπλανή κουζίνα. Τότε, υπάλληλος του νοσοκομείου, που ανήκει στο γραμματειακό προσωπικό, την πλησίασε και χαμηλόφωνα την εξύβρισε με ιδιαίτερα χυδαίο τρόπο στη βάση της ταυτότητας φύλου της, προσθέτοντας ότι στις καρέκλες κάθονται οι «φυσιολογικοί» άνθρωποι.

Στη συνέχεια η υπάλληλος απαίτησε, φωνάζοντας, να επιστρέψει την καρέκλα στη θέση της και, αφού η καταγγέλλουσα τοποθέτησε την καρέκλα στην κουζίνα, η υπάλληλος την πέταξε στο πάτωμα, φωνάζοντας ότι είναι βρόμικη και έχει μικρόβια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου, όταν η παραπονούμενη την ακολούθησε στο γραφείο της και της εξήγηση ότι έχει πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αυτό χρειάστηκε να καθίσει, η υπάλληλος της είπε ότι αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα περισσότερα μικρόβια και κάλεσε την ασφάλεια του νοσοκομείου για να τη διώξουν.

Ακολούθως η τρανσέξουαλ αντίδρασε αναφέροντας τους ότι η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και ζήτησε τα στοιχεία της υπαλλήλου, τα οποία στη συνέχεια φωτογράφισε με το κινητό της.

Αποτέλεσμα να εκνευριστεί η υπάλληλος, να την ακολουθήσει, να την χτυπήσει στην πλάτη και να εμποδίσει την είσοδο της στο ασανσέρ μέχρι να διαγράψει τη φωτογραφία.

Ωστόσο από την πλευρά της η εν λόγω υπάλληλος όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Επίτροπο Διοικήσεως στην οποία η τρανσέξουαλ έκανε καταγγελία, η υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι η παραπονούμενη την εξύβρισε και ότι αυτή την κλότσησε όταν εισήλθε στο ασανσέρ για αυτό και την κατήγγειλε στην αστυνομία.    

Η Επίτροπος Διοικήσεως εξέδωσε εγκύκλιο σε σχέση με την αντιμετώπιση αυτών των προσώπων.

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)