Το όνομα του «μακελάρη» του Λονδίνου έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική αστυνομία, πριν την επίθεση στο Λονδίνο ο Μασούντ δεν ήταν ύποπτος για κάποια πράξη, ούτε υπήρχε κάποια έρευνα που να επικεντρώνεται στο πρόσωπό του. Ακόμη δεν υπήρχε καμία πληροφορία ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο Μασούντ είχε στο παρελθόν ποινικές καταδίκες αλλά καμία για πράξεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο, αλλα τελευταίως ζούσε στην κεντρική Αγγλία.

«Ήταν γνωστός στις αρχές και είχε μια σειρά από προηγούμενες καταδίκες για επιθέσεις, μεταξύ αυτών και βαριές σωματικές βλάβες, κατοχή επιθετικών όπλων και προσβολή της δημόσιας τάξης».

Ανάληψη ευθύνης από τον ISIS για το Λονδίνο

Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, σύμφωνα με το φίλα προσκείμενο πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο "πηγή ασφαλείας".

Γεννημένος στη Βρετανία ο δράστης

Γεννημένος στην Βρετανία και γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ο δράστης της επίθεσης, είπε ενώπιον του Κοινοβουλίου η Πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, προσθέτοντας πως πρόκειτο ωστόσο για περιφερειακό πρόσωπο.

Σύμφωνα με την κα Μέι, ο δράστης ήταν γνωστός στην MI5 και το όνομά του βρισκόταν υπό έρευνα τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Τερέζα Μέι, δήλωσε πως η Βρετανία είδε χθες, το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας, αλλά από αυτό θα θυμάται τα καλά, όπως οι προσπάθειες να σωθεί η ζωή του αστυνομικού Keith Palmer. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία, τόνισε.

Η Βρετανή Πρωθυπουργός συγκάλεσε χθες βράδυ, την επιτροπή έκτακτων αναγκών της χώρας, την γνωστή COBRA, ενώ το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό.

Νωρίτερα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο βρετανικό κοινοβούλιο, στη Σκότλαντ Γκαρντ και στο δημαρχείο του Λονδίνου για τα θύματα της χθεσινής επίθεσης.
 

Άμεση η κινητοποίηση της MI5

Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Βρετανίας (MI5) ανέφερε πως το επιχειρησιακό δυναμικό της κινητοποιήθηκε πλήρως σε υποστήριξη της αστυνομίας μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο.

"Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας της αστυνομίας, θρηνώντας για την απώλειά τους ενώ χαιρετίζουμε επίσης την επαγγελματική αρτιότητα της απόκρισής τους", ανέφερε σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής της MI5, Άντριου Πάρκερ. Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως έχει συλλάβει οκτώ ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας. 
 
Οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο

Μία γυναίκα 40 περίπου ετών περιλαμβάνεται στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ Μάρκ Ρόουλι. Σκοτώθηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου ο δράστης της επίθεσης έριξε το αυτοκίνητό του επάνω στο πλήθος. Από ισπανική διπλωματική πηγή έγινε γνωστό ότι «πρόκειται για μία γυναίκα βρετανικής υπηκοότητας, η μητέρα της οποίας είναι Ισπανή». «Δεν έχει την ισπανική υπηκοότητα, αλλά ο γενικός πρόξενος ήλθε σε επαφή με τα μέλη της οικογενείας της στην Ισπανία για να τους προσφέρει τη βοήθεια του προξενείου.

Η οικογένειά της βρίσκεται στη Γκαλίθια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με την τοπική ισπανική εφημερίδα Voz de Galizia, πρόκειται για την Αΐσα Φρέιντ, 43 ετών, εκπαιδευτικό που ζούσε στο Λονδίνο με τα δύο της παιδιά 7 και 9 ετών, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεύτερο θύμα, που επίσης χτυπήθηκε επάνω στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, είναι ένας 50χρονος άνδρας. Δεν υπάρχει άλλο στοιχείο γι΄αυτόν.

Ο τρίτος νεκρός είναι ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, 48 ετών. Βρισκόταν μπροστά σε μία από τις πύλες του Κοινοβουλίου τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης, που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στη μεταλλική περίφραξη του κτιρίου, προσπάθησε να εισέλθει. Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, τον χτύπησε επανειλημμένως, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο βουλευτής Τομπάιας Ελγουντ προσπάθησε να τον επαναφέρει, ματαίως. «Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία και του έκανα τεχνητή αναπνοή περιμένοντας τους γιατρούς, αλλά νομίζω ότι είχε ήδη χάσει πολύ αίμα», δήλωσε ο βουλευτής που έχει φωτογραφηθεί στην αγωνιώδη προσπάθειά του με ματωμένο πρόσωπο και ρούχα. 
 
Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες

Δυο Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των 40 τραυματιών της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο φέρεται να είπε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων η Τερέζα Μέι, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία, μετά τη χθεσινή επίθεση.

Μεταξύ των τραυματιών, τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Saint-Joseph του Κονκαρνό που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με γάλλο τοπικό αξιωματούχο. Πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες - τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ηλικίας 50 έως 60 ετών- τραυματίσθηκαν επίσης κατά τον πανικό που κατέλαβε το πλήθος μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας. Μία γυναίκα, άγνωστης εθνικότητας, ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη από τον Τάμεση. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν επίσης ένας Πορτογάλος, ένας Κινέζος και δύο Ρουμάνοι.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα