Ένα πιστόλι και βενζίνη βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε στο Βέλγιο

H τοπική αστυνομία της Αμβέρσας ανακοίνωσε και επισήμως ότι ακινητοποίησε ένα ύποπτο όχημα (ένα κόκκινο citroen C5 stationwagon) με γαλλικές πινακίδες, το οποίο κινήθηκε με υψηλή ταχύτητα σε κεντρικό εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, αναγκάζοντας τους περαστικούς να αλλάξουν την πορεία τους για να το αποφύγουν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Serge Muyters, οι αρχές εντόπισαν το όχημα στις 11 το πρωί και ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός το αρνήθηκε και άρχισε μια προσπάθεια διαφυγής του μέσα από τα στενά. Μάλιστα αγνόησε και ένα κόκκινο φανάρι σε κεντρικό δρόμο. Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της δύναμης ταχείας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής, και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο πάρκινγκ της St. Michielskaai όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του οδηγού.

Σε ενημέρωση προς τον Τύπο, ο Δήμαρχος της Αμβέρσας Bart de Wever ευχαρίστησε την αστυνομία για τον επαγγελματισμό της, ανακοίνωσε το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Het Laaste Nieuws, o οδηγός ήταν Γάλλος από την Τυνησία και είχε μια βαλίτσα και ένα πιστόλι. Ρομπότ της αστυνομίας περισυνέλεξε από την βαλίτσα μια φιάλη με βενζίνη. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη. Ο Πρωθυπουργός Σαρλ Μισλές έσπευσε στην Αμβέρσα για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα