Βλέπει σήμερα Γκουτιέρες ο Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, στόχος της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ είναι να τον ενημερώσει με αντικειμενικό τρόπο και χωρίς να εμπλακεί σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου.
 
Είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την παρουσία του και τις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες σήμερα και τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αύριο Πέμπτη και σ’ αυτές θα επιδιώξει να προβληθούν τα προβλήματα που υφίστανται ενώ θα επανατονίσει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου, ακολούθως, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής. Αργότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ «Επενδύστε στην Κύπρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Club.
 
Το Φόρουμ διοργανώνεται από την εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου – ΗΠΑ. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών. Εξάλλου, το βράδυ ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Δειτε Επισης

Έσκασε κροτίδα στο χέρι 14χρονου στην Κρήτη-Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα
Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Με δυο πισώπλατους πυροβολισμούς σκότωσαν τον 41χρονο στη Θεσσαλονίκη (Pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Λουόμενοι έσωσαν δελφίνι που παρασύρθηκε στα ρηχά στην παραλία στο Ναύπλιο
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Τραγωδία σε χωριό της Λιβαδειάς-15χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της
ΒΙΝΤΕΟ: Το έθιμο πήγε στραβά στην Κέρκυρα-Της έπεσε ο Μπότης στο κεφάλι
Μπροστά στα μάτια πολιτών η εν ψυχρό δολοφονία στη Θεσσαλονίκη-Τρεις κάλυκες εντοπίστηκαν στο σημείο