Δεν σχολιάζει η Κομισιόν τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, διαψεύδει ο εκπρόσωπός του

"Όλοι είναι υπεύθυνοι για τα δικά τους σχόλια και εμείς δεν σχολιάζουμε σχόλια τρίτων", απάντησε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να τοποθετηθεί επί της επίμαχης φάσης Ντάισελμπλουμ, που κατά μερίδα του Τύπου αφορούσε το Νότο. Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος δήλωσε πως "ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει κατά το παρελθόν ανακοινώσει ότι συμπαθεί, αγαπά και σέβεται την νότια πτέρυγα της ΕΕ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, Μάικλ Ρέις επεξήγησε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του eurogroup παρερμηνεύθηκαν σοβαρά και πως "o Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρούμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο".

H επίμαχη φράση της συνέντευξης στη FAZ δεν αναφέρει "τον Νότο" ούτε χρησιμοποιεί τρίτο πρόσωπο. Ο Πρόεδρος του eurogroup μιλά μεταφορικά σε πρώτο πρόσωπο (ich). Αντιθέτως η δήλωση που ανέγνωσε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής χθες ήταν παραφρασμένη σε τρίτο πρόσωπο και ανέφερε τις χώρες του Νότου. Η παράφραση σύμφωνα με τον Πρόεδρο εμφανίστηκε πρώτα στον Ισπανικό Τύπο και στη συνέχεια στους FT.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα