Ο Τραμπ βάζει τρικλοποδιά στην Εθνική του Ιράκ για πρόκριση στο Μουντιάλ

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στη χώρα επισκεπτών από μουσουλμανικές χώρες στέκεται εμπόδιο στις προσπάθεια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράκ για πρόκριση στο Μουντιάλ καθώς ο επιθετικός Justin Meram αρνείται να ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το Ιράκ ενδέχεται να ζητήσει από τον αμερικανογεννημένο Ιρακινό επιθετικό Justin Meram να επανεξετάσει την απόφαση του να μην συμμετάσχει στην ομάδα της χώρας του στον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας την επόμενη εβδομάδα.
 
Με τον προκριματικό αγώνα των Ιρακινών εναντίον της Αυστραλίας την περασμένη Πέμπτη να είχε διεξαχθεί στην Τεχεράνη λόγω της μακρόχρονων θεμάτων ασφάλειας στο Ιράκ, ο Meram αποφάσισε να μην δεχθεί κλήση της περασμένης εβδομάδας. Και αυτό καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των ταξιδιωτών από έξι Μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.
 
Η Σαουδική Αραβία δεν είναι στη λίστα οι αξιωματούχοι της ιρακινής ομοσπονδίας ελπίζουν ότι ο Meram θα αλλάξει θέση και θα ταξιδέψει στην Τζέντα για το παιχνίδι στις 28 Μαρτίου. “Μιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας στο θέμα αυτό πριν από δύο ημέρες”, δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας στο Reuters, σημειώνοντας πως ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση.

Δειτε Επισης

Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή τετράχρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα