Αλληλεγγύη: Με διαφάνεια και βάσει όλων των κανονισμών οι χθεσινές εκλογές

Έχουν τηρηθεί σχολαστικά και με πλήρη διαφάνεια όλοι οι κανονισμοί και διαδικασίες του Κινήματος Αλληλεγγύη που διέπουν τις εκλογές των κεντρικών κομματικών αξιωματούχων, τονίζει η Εφορευτική Επιτροπή των χθεσινών εσωκομματικών σε απάντηση των καταγγελιών του υποψήφιου αναπληρωτή πρόεδρου του Κινήματος Κωνσταντίνου Καρεκλά.  
 
Ο κ. Καρεκλάς απεχώρησε χθες από τις εκλογές μεσούσης της διαδικασίας, ενώ σήμερα ανακοίνωσε και την αποχώρησή του από την Αλληλεγγύη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φεύγει πυροβολώντας από την «Αλληλεγγύη» ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς   
 
Η Εφορευτική Επιτροπή υπογραμμίζει πως γνωστοποίησε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας στα αρμόδια όργανα, στους υποψήφιους αξιωματούχους και στα μέλη του Κινήματος.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής:
 
«Ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής που με εξουσιοδότηση του Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη ανέλαβε τη διοργάνωση και διεξαγωγή των εκλογών της 19ης Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος για την επόμενη τετραετία, δηλώνουμε τα κάτωθι:
 
1ον: Έχουν τηρηθεί σχολαστικά και με πλήρη διαφάνεια όλοι οι κανονισμοί και διαδικασίες του Κινήματος Αλληλεγγύη, που διέπουν τις εκλογές των κεντρικών κομματικών αξιωματούχων.
 
2ον: Η εφορευτική επιτροπή γνωστοποίησε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας στα αρμόδια όργανα του Κινήματος, στους Υποψήφιους Αξιωματούχους και στα μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
3ον: Η εφορευτική επιτροπή απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση του Υποψηφίου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου κύριου Κωνσταντίνου Καρεκλά όπως ασκήσουν δικαίωμα ψήφου άτομα μη εγγεγραμμένα ως μέλη στους επίσημους καταλόγους των μελών του Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
4ον: Πάρα τη διαφωνία του κύριου Κωνσταντίνου Καρεκλά και την επιθυμία του για απόσυρση της υποψηφιότητας του μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας γύρω στις 12:15 μμ. οι εκλογές συνεχίστηκαν κανονικά και απρόσκοπτα και τα αποτελέσματα τους καταγράφηκαν επίσημα και με διαφάνεια σύμφωνα με τις υιοθετηθείσες ρυθμίσεις.
 
5ον: Όλα τα έγγραφα των εκλογών της 19ης Μαρτίου 2017 φυλλάτονται σε ειδικό μέρος στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
Δεν θεωρούμε σκόπιμο όπως επανέλθουμε επί του θέματος καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής:
Ανδρέας Μορφίτης, Έφορος Εκλογών.
Χρύσανθος Πιερή, Βοηθός Έφορος Εκλογών.
Χρίστος Ιγνατίου, Βοηθός Έφορος Εκλογών.
 
Ευχαριστίες Παλλήκαρου
Εξάλλου, ο επανεκλεγέντας αναπληρωτής πρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, σε γραπτή δήλωσή του ευχαριστεί τα μέλη του Κινήματος που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η επόμενη μέρα θα βρει όλους ενωμένους στην Αλληλεγγύη.
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Παλλήκαρου:
 
«Ευχαριστώ από καρδιάς τα μέλη της Αλληλεγγύης που άσκησαν με ενθουσιασμό το εκλογικό τους δικαίωμα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. 
 
Εκφράζω ιδιαίτερα τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Η μεγάλη σας στήριξη μου δίνει το κουράγιο να συνεχίσω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο της Αλληλεγγύης.
 
Τα συγχαρητήριά μου επίσης απονέμω σε όλους τους υποψήφιους, εκλεγέντες και μη.
 
Μαζί θα εργαστούμε για το μέλλον της Αλληλεγγύης και την ουσιαστική συμβολή της στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Ευχαριστώ θερμά όσους εργάστηκαν και  βοήθησαν έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί άψογα η σημερινή εκλογική διαδικασία. 
 
Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους και προσηλωμένους στην αντιμετώπιση των πολύ κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται στον πολιτικό ορίζοντα της Κύπρου. Όλοι εμείς της Αλληλεγγύης νιώθουμε περήφανοι για την επιτυχημένη πρώτη μας εκλογική διαδικασία». 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»