Παζάρι πριν από το Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα

Η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη πριν από το Eurogroup επιβεβαιώνει πως σήμερα το μόνο ουσιαστικό που κρίνεται στις Βρυξέλλες είναι η συμφωνία για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Το σκηνικό είναι πανομοιότυπο με το Eurogoup του Φεβρουαρίου όταν σε αντίστοιχη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πωλ  Τομσεν (ΔΝΤ), Πιέρ Μοσκόβισι (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και των Κλάους Ρέγκλινγκ και Νικολά Τζαμαρολι από τον ESM ξεκλείδωσε η επιστροφή των Θεσμών.  

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους: "Συχνά έχω συναντήσεις για την προετοιμασία του Eurogroup. Για το αποτέλεσμά τους θα ενημερώσω το Eurogroup και αργότερα θα σας πληροφορήσω". 

Ευρωπαίος αξιωματούχος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Το κουαρτέτο θα πρέπει να συμφωνήσει με την Αθήνα ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία, δήλωσε προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο Β. Σόιμπλε. Όπως είπε υπάρχει κάποια δυσκολία να βρεθεί η συμφωνία αλλά θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με αυτό το θέμα» στο eurogroup, υποστήριξε και σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει πολύ νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

«Δεν είχα κίνητρο, μας στήριζε οικονομικά»-Επιμένει στην αθωότητά της η 43χρονη πρώην σύζυγος του Πολωνού
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό του Ασπροπύργου-Συνελήφθησαν έντεκα πρόσωπα
Αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα-Τα επόμενα βήματα της Άγκυρας
Ο χάρτης με τα θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα-Έντονη αντίδραση από Άγκυρα, απαντά με δικά της έργα
Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΕΛΑΣ που διακινούσαν ναρκωτικά-«Θέλω 10k, μετά θα παίξουμε εμείς μπάλα»
Τα πήρε όλα πάνω του ο 35χρονος για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-«Ήθελα να λυτρώσω την οικογένεια μου»
Δύο νέα θαλάσσια πάρκα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Ο «χάρτης του θανάτου» που έστειλε η πρώην σύζυγός του
Ο δράστης της δολοφονία στην Αγία Παρασκευή εξαφάνισε το κινητό του -Τα στοιχεία που «καίνε» την πρώην σύζυγο
Ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο