Κινητοποίηση στα κατεχόμενα λόγω του εορτασμού του «Νεβρόζ»

Πέραν των χιλίων “αστυνομικών” βρίσκονταν στον εκδρομικό χώρο στο κατεχόμενο Τρίκωμο όπου μαζεύτηκαν εκατοντάδες άτομα για να εορτάσουν την κουρδική εορτή Νεβρόζ, κατά την οποία ανάβεται φωτιά, η οποία συμβολίζει την έναρξη της άνοιξης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων, “αστυνομικοί” προέβαιναν σε ελέγχους σε όλους όσοι προσέρχονταν στην εκδήλωση και παράλληλα επιτηρούσαν την περιοχή. Όπως αναφέρεται, δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδια κατά τη Νεβρόζ.

Η “αστυνομία” απαγόρευσε την προσέλευση σε όλους όσοι έφεραν μαζί τους σάρπες και άλλα είδη ρουχισμού με τους χρωματισμούς κόκκινο, πράσινο και κίτρινο και το αστέρι, που συμβολίζουν τη σημαία των Κούρδων ή κατάσχεσε τα είδη αυτά.

Σημειώνεται ακόμα ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, “βουλευτές” και μέλη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος και άλλοι Τ/κ πολιτικοί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν τουρκικά και κουρδικά τραγούδια.

Η εφημερίδα “Αφρίκα” με πρωτοσέλιδο τίτλο “1000 `αστυνομικοί` για τη Νεβρόζ” γράφει ότι δυναμικά κινητοποιήθηκε η “αστυνομία” κατά τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της κουρδικής εορτής Νεβρόζ, στο κατεχόμενο Τρίκωμο και ότι διενεργούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους στην είσοδο της εκδήλωσης αλλά και στα οχήματα.

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα