Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως η επίλυση του κυπριακού προβλήματος θα αναδείξει ακόμη πιο αποτελεσματικά τη διεθνώς επωφελή μας δράση στην περιοχή.
 
 
Στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του Συντονιστικού Κέντρου «Ζήνων» στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι με τη λειτουργία του Κέντρου «τεκμηριώνουμε για ακόμη μια φορά πως αποτελούμε μια αξιόπιστη και συνδετική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής τόσο από πλευράς αντίληψης όσο και από πλευράς ενεργειών».
 
 
Σήμερα σημείωσε ο ΠτΔ «πρέπει να νιώθουμε – και έτσι νιώθουμε όλοι - περήφανοι ως Κυπριακή Δημοκρατία γιατί το Κέντρο αυτό εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της μικρής μας πατρίδας στο διεθνή χάρτη της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε το σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
 
Αναφερόμενος στο Κέντρο είπε ότι «αποτελεί ένα πρότυπο έργο υποδομής στα θέματα Έρευνας και Διάσωσης, όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για τη γειτνιάζουσα ευρύτερη περιοχή μας και την Ευρώπη. Μια περιοχή εις την οποία είμαστε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης αναταραχής, εξτρεμισμού, σεχταρισμού, εμφυλίου πολέμου και τρομοκρατίας, ο συνδυασμός των οποίων έχει οδηγήσει σε βίαιο εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς και σε μια άνευ προηγούμενου ανθρωπιστική κρίση».  
 
 
Μια ανθρωπιστική κρίση, συνέχισε «που δεν επηρεάζει μόνο τις χώρες της γειτονίας μας αλλά και την ίδια την Ευρώπη, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις, είτε λόγω αύξησης της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών είτε λόγω ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών είτε ακόμη λόγω και της παρατηρηθείσας ανόδου ακροδεξιών κομμάτων».
 
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού