Βρυξέλλες: Συνελήφθη οδηγός, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη του οδηγού ενός λευκού βαν στο οποίο βρέθηκαν γκαζάκια προχώρησε η αστυνομία των Βρυξελλών το απόγευμα της Πέμπτης και προσήχθη στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, αν και όπως λένε είναι πρόωρο να προδικάσουν τις πραγματικές του προθέσεις. Μια μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα για τον προσδιορισμό του προορισμού των φιαλών αερίου και το πιθανό κίνητρο.

Ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε εντόπισε το όχημα το απόγευμα, γύρω στις 16.00, το οποίο τους φάνηκε ύποπτο δίοτι κυκλοφορούσε με δύο καμένα φώτα φρένων και θέσης.  Η αστυνομία σταμάτησε το όχημα, αλλά ο οδηγός δεν υπήρξε συνεργάσιμος με την αστυνομία, δήλωσε πως δεν μετέφερε τίποτα και αρνήθηκε να ανοίξει τις πίσω πόρτες του βαν. Η αστυνομία στη συνέχεια, έσπασε τμήμα της πίσω πόρτας και από τη  ρωγμή έγιναν αντιληπτές οι φιάλες αερίου κάτι που οδήγησε στην επέμβαση της Υπηρεσίας Απομάκρυνσης και καταστροφής εκρηκτικών μηχανισμών (SEDEE).


Μετά τον έλεγχο της ταυτότητας του οδηγού επεδείχθη ότι η πινακίδα δεν ταιριάζει με το όχημα. Ο δε εκπαιδευμένος σκύλος δεν εντόπισε κάτι περίεργο. Οι πυροτεχνουργοί δεν βρήκαν συνδεσμολογία μεταξύ των φιαλών, ούτε και πυροκροτητή, αλλά ο οδηγός ήταν τελικά γνώριμος των αστυνομικών υπηρεσιών και σύμφωνα με το δήμαρχο του Saint-Gilles, Charles Piqué,  φέρεται να ριζοσπαστικοποιηθεί και υπέδειξε ότι έχει επιστρέψει από τη Συρία.

Για λόγους που σχετίζονται με τα συμφέροντα της έρευνας, ο εισαγγελέας των Βρυξελλών δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του οδηγού.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Με αυτοθυσία αστυνομικός έσωσε μητέρα και παιδί που παρασύρθηκαν από τους ανέμους πάνω σε στρώμα θαλάσσης
Αναβάλλεται η κατάθεση Νετανιάχου στη δίκη για διαφθορά–Επικαλείται ζητήματα διπλωματίας και εθνικής ασφάλειας
Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου-Επιχειρούν πέντε πτητικά μέσα
Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Σκοτάδι στις έρευνες για τη συντριβή του Dreamliner της Air India-Τώρα μιλούν ακόμη και για δολιοφθορά
Ιράν: Σοβαρές αμφιβολίες για τον σεβασμό της εκεχειρίας από το Ισραήλ
Η χρήση σμυρίλιου προκάλεσε πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Καταγγέλλει τους πολίτες το Τμήμα Δασών καθώς δεν είχαν άδεια
Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Θρίλερ με την εξαφάνιση 55χρονου Βρετανού τουρίστα στην Κάρπαθο