«Deja vu» μετά από έξι χρόνια ο Απόλλωνας

«Το κυπριακό δίκαιο είναι και εύκαμπτο και διαθέτει όλα αυτά τα μέσα, που είναι αναγκαία ούτως ώστε τα θύματα της απάτης να μπορούν να διαθέτουν και οπλοστάσιο και ασπίδα για προστασία τους», δήλωσε στο InBusinessNews TV ο Χρίστος Σκορδής, senior partner του δικηγορικού γραφείου Scordis, Papapetrou & Co LLC. Μιλώντας στο περιθώριο του 1ου Cyprus Anti-Fraud Conference, ο κ. Σκορδής τόνισε ότι το νομικό σύστημα της Κύπρου «έχει ενεργήσει με ταχύτητα και παράσχει τα αναγκαία εφόδια στα θύματα εταιρικής απάτης, για να αποταθούν στα δικαστήρια και να ανακτήσουν αποζημιώσεις».

Εκτός από τη σπουδαία ανατροπή που πέτυχε ο Απόλλωνας με 3-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ παίρνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να πάρει και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου το 2011.  

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν των «γαλάζιων» της Λεμεσού, πανομοιότυπη ανατροπή με το ίδιο σκορ, πέτυχαν ακριβώς πριν έξι χρόνια επί του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, o Απόλλωνας φιλοξενούσε στο Τσίρειο την ομάδα του Τακτακαλά στις 16/3 για τον επαναληπτικό. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με 1-1.

Αν και ο Ολυμπιακός πήρε καθαρό προβάδισμα στη ρεβάνς με 2-0 (Ζοάο Πάολο 34’, Ντεντέ 37’), η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να φθάσει στην ολική ανατροπή  με τους Μπαγκούρα 80’, Μαρτάκοβιτς 90’, 99’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Το 2011, ο Απόλλωνας πήγε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου όπου και γνώρισε την ήττα από την Ομόνοια στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (σ.σ. το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1).

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πως στον πάγκο των «γαλάζιων» τότε βρισκόταν και ο Σωφρόνης Αυγουστή υπό την ιδιότητα του τερματοφύλακα.  

Δείτε τα πανομοιότυπα στυγμιότυπα από το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ: