«Pafilia Μinthis Hills»

Ένα πρωτοποριακό και μεγαλόπνοο έργο, «πατά σε σταθερή βάση» και  βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στους καταπράσινους λόφους, κοντά στην Τσάδα, από την εταιρεία Pafilia.

Σε απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Πάφο, σε μια καταπράσινη κοιλάδα, ανάμεσα σε περιβόλια, ελαιόδεντρα και αμπέλια,  δημιουργήθηκε το 1994  το γήπεδο γκολφ «Minthis Hills».

Πέριξ του γηπέδου, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται κατά φάσεις, ένα μοναδικό οικιστικό συγκρότημα.   Αναφορά γίνεται στο Pafilia Μinthis Hills, το οποίο στην πλήρη του ανάπτυξη σε βάθος χρόνου μιας εικοσαετίας θα αριθμεί σε 5ΟΟ πολυτελείς μονάδες. 

Το έργο θα καταλαμβάνει μια έκταση 2εκ. τ.μ., όπου σχεδιάζεται η δημιουργία επαύλεων σε 455 οικόπεδα αλλά και 11 συγκροτημάτων με 14 οικίες το καθένα.     

Το έργο σταδιακά και σταθερά προχωρά σχολίασε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ηλίας Ηλιάδης Συνολικά, η ανάπτυξη θα διαθέτει 2.250 κλίνες, εστιατόρια, καταστήματα και διάφορες εγκαταστάσεις υποδομών.

Η μία φάση της ανάπτυξης θα διαδέχεται την άλλη μέχρι την ολοκλήρωση του πρωτοποριακού συγκροτήματος, υπέδειξε ο κ. Ηλιάδης, σημειώνοντας αναφορικά με το αγοραστικό κοινό, πως η εταιρεία δεν επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένη αγορά αλλά γενικότερα σε πελάτες υψηλού βιοτικού επιπέδου

Οι εγκαταστάσεις του γκολφ

Στα 550 μέτρα πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται ένα γήπεδο γκόλφ, 18 οπών, για όλες τις εποχές.

Το γαλήνιο περιβάλλον και η ειδυλλιακή θέα δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό για ένα απαιτητικό παιχνίδι με τα fairways του να διέρχονται μέσα από αιωνόβια δέντρα και άλλα φυσικά στοιχεία, που ως υφιστάμενα συντηρήθηκαν, ή εκείνα που μεταφέρθηκαν αυτούσια με επίπονη και δαπανηρή προσπάθεια για να προσαρμοστούν στο τοπίο.

Μιλάμε περισσότερο για δεκάδες αιωνόβιες ελιές, που προστατεύτηκαν από τις πλαγιές του λόφου,  μεταφυτεύτηκαν κι εντάχθηκαν στο περιβάλλον των γηπέδων γκόλφ.

Αρχικώς το γήπεδο σχεδιάστηκε από τον παγκόσμια γνωστό αρχιτέκτονα γκολφ Donald Steel το 1994, ήταν το πρώτο στην Κύπρο, και μετέπειτα υποβλήθηκε σε εκτεταμένη βελτίωση από τους καταξιωμένους αρχιτέκτονες γκολφ MacKenzie & Ebert.

To Minthis Hills στη παρούσα φάση προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για εξάσκηση και ένα εκπληκτικό Clubhouse με υπέροχο εστιατόριο και μπαρ.

Είναι απόλαυση ο πρωινός καφές στην βεράντα, ή το μεσημεριανό στο εστιατόριο, με τις γαστρονομικές απολαύσεις που επιμελείται η εξειδικευμένη στην Γαλλία ομάδα των σεφ, με την άψογη πάντα εξυπηρέτηση του προσωπικού.

Tο μοναστήρι της Μίνθης

Η παλαιότερη αναφορά που υπάρχει είναι ότι το μοναστήρι κτίστηκε το 1520 περίπου, όταν μετά από το  όραμα ενός πιστού, βρέθηκε στην περιοχή ένας μεγάλος Σταυρός, ανάμεσα σε ένα θάμνο, με ένα κερί δίπλα του αναμμένο. Λέγεται ότι το μοναστήρι ιδρύθηκε λόγω της εύρεσης αυτού του Σταυρού, που αρχικά τοποθετήθηκε πάνω από το εικονοστάσιo.

Σήμερα βρίσκεται συντηρημένος στο μουσείο της Μητρόπολης Πάφου και στη θέση του υπάρχει πιστό αντίγραφο. Όταν η Κύπρος κατακτήθηκε από τους Φράγκους, Φράγκοι μοναχοί εγκαταστάθηκαν στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, διώχνοντας τους Έλληνες μοναχούς. Στα γαλλικά η μέντα ονομάζεται μίνθη και έτσι οι Φράγκοι μοναχοί ονόμασαν το μοναστήρι Σταυρό της Μίνθης.

Το μοναστήρι του Σταυρού της Μίνθης, ως αποδεικτικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής, δεν θα μπορούσε να μην αποκατασταθεί αφιλοκερδώς και με τον πρέποντα σεβασμό από την διαχειρίστρια εταιρεία της ευρύτερης έκτασης.


Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο
Οι στόχοι των Fake News σε εμπόλεμη περίοδο και οι εκτιμήσεις για μεγιστοποίηση του υβριδικού πολέμου
Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή