Στην αφετηρία για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Λεμεσού

Με τον Εταιρικό Δρόμο 5χλμ,τον πιο δημοφιλή κατά τους διοργανωτές δρόμο του αγώνα,  ξεκινάει σήμερα στις 9 το πρωί, η διήμερη δράση του 11ου Μαραθώνιου Λεμεσού -ΓΣΟ.                      
                                                                 
H διοργάνωση είναι διαπιστευμένη από την AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθώνιων Δρόμων) και βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF.                                                            
                           
Εξάλλου στις 11 σήμερα το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση στον παιδικό δρόμο «Andrey & Julia Dashin’s Foundation 1km Youth Race», όπου συμμετέχουν παιδιά 6-16 χρόνων εντελώς δωρεάν. Όλα τα παιδάκια που θα μετέχουν θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μπλουζάκι και δίπλωμα. Οι δύο δρόμοι εκκινούν και τερματίζουν στο χώρο της Επίχωσης.
 
Για τον Εταιρικό Δρόμο 5χλμ η εκκίνηση είναι σε διαφορετικό σημείο από τον τερματισμό, ο οποίος γίνεται στο ύψος της τελευταίας αποβάθρας – όπως και σε όλους τους δρόμους. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι  του Μαραθωνίου οργανώνεται αύριο Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, στις 7 το πρωί. Πέρα από το Μαραθώνιο δρόμο των 42.195 μέτρων, με εκκίνηση το Μόλο, διαδρομή μέχρι την αρχαία Αμαθούντα και επιστροφή, θα γίνουν ο ημιμαραθώνιος, τα 10χλμ και τα 5χλμ. Στον αγώνα μετέχουν περίπου 1.500 ξένοι δρομείς από 55 χώρες.
 
Ανάμεσά τους δρομείς με καλές επιδόσεις στα πόδια με στόχο να σπάσουν το ρεκόρ διαδρομής (2:13.29) του Κενυάτη Moses Kibet Kangogo, και να πάρουν και το μπόνους των 4.000 ευρώ που δίνουν οι διοργανωτές.
 
Ίδιο μπόνους και στις γυναίκες με ρεκόρ διαδρομής ν’ ανήκει στη Ρωσίδα Natalia Sergeeva με 2:38:56. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του.
 
Ο Στέλιος Κυριακίδης υπήρξε αθλητής του ΓΣΟ σε όλη του τη ζωή, έχοντας κερδίσει το 1946 τον περίφημο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 
Σήμερα τμήμα η παραλιακή λεωφόρος από το Παλιό Λιμάνι μέχρι τον Εναέριο θα είναι κλειστεί από τις 8:30πμ μέχρι τις 10:30πμ, ενώ μεθαύριο η παραλιακή θα κλείσει από τις 6:30πμ και θα παραδίδεται σταδιακά στην κυκλοφορία από τις 11:00πμ κι έπειτα. Το κοινό καλείται να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας για αποφυγή ταλαιπωρίας.

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο
Οι στόχοι των Fake News σε εμπόλεμη περίοδο και οι εκτιμήσεις για μεγιστοποίηση του υβριδικού πολέμου
Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή