Γνωστός στην αντιτρομοκρατική ο δράστης του Ορλί

Ενας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού, αφού προηγουμένως είχε υφαρπάξει το όπλο μίας στρατιωτικού, όπως έγινε γνωστό από το Yπουργείο Εσωτερικών.  
 
Γύρω στις 09:30 (ώρα Κύπρου), "ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από μία στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.  
 
Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματίες, όπως διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροδρόμιο εκκενώθηκε.  
 
Ο άνδρας που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη "σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση" εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού. Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε για τη γυναίκα στρατιώτη: "Είναι πολύ καλά".
 
Ο Μπρουλόν, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη. "Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω", είπε.
 
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε πως είναι "πιθανό" αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο, το επεισόδιο να χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση. "Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο", είπε ο Μπραντέ στους δημοσιογράφους.
 
Στο μεταξύ, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα στο αεροδρόμιο του Ορλί, ήταν το ίδιο πρόσωπο που νωρίτερα το πρωί, είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού.  
 
 
Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα και για τα δύο επεισόδια, ενώ όπως σημείωσαν οι αρχές, ο δράστης ήταν γνωστός τόσο στην αστυνομία, όσο και στις υπηρεσίες πληροφοριών.
 
Υπό κράτηση από την γαλλική αστυνομία βρίσκονται εξάλλου, ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο σύμφωνα με δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς. Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.
 
 
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μάλιστα μία φωτογραφία, μέσα από το αεροδρόμιο του Ορλί στην οποία φαίνεται ο δράστης να κείτεται νεκρός στο έδαφος μετά την εξουδετέρωσή του από τις δυνάμεις ασφαλείας.
 
 
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά το επεισόδιο
 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομόνωσαν μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Sud) μετά τους πυροβολισμούς.
 
Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.
 
Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.
 
Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού. Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παρέμειναν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.
 
Λίγο αργότερα, ο δυτικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί, όπου διακόπηκε η αεροπορική κυκλοφορία μετά την επίθεση άνοιξε και πάλι τις πύλες του, ενώ ο νότιος τερματικός σταθμός, όπου σημειώθηκε η επίθεση, παραμένει εν μέρει κλειστός, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού.
 

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα