Το χτύπημα της… κόμπρας! (vid)

Μολονότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ και κατάφατσα με την πρώτη ήττα του υπό τον Σωφρόνη Αυγουστή, ο Απόλλων κατάφερε -σε ακόμη ένα παιχνίδι- να βρει τις λύσεις στα τελευταία λεπτά και να πάρει αποτέλεσμα που τον διατηρεί ζωντανό στην κούρσα του τίτλου!

Μετά το 1-1 απέναντι στην ΑΕΛ οι κυπελλούχοι σκόραραν στις καθυστερήσεις και απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία στο 90’ είχε σφιχταγκαλιάσει (με το υπέρ της 2-1) το δεύτερο διπλό της επί των «γαλάζιων» και το +4 στη δεύτερη θέση, αλλά τρία λεπτά αργότερα είχε δεχτεί δύο γκολ, μείνει με άδεια χέρια και υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

Το ντέρμπι στο «Τσίρειο» δεν σημαδεύτηκε μόνον από τα πέντε γκολ και το φινάλε-θρίλερ αλλά και από τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς ο Τράττος λανθασμένα δεν απέβαλε τον Σατσέτι κι έδειξε κόκκινη στον Ρομπέρζ, ενώ ο βοηθός του «έχασε» το οφσάιντ του Γκιέ Γκιέ στο νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων.
 

Αιφνιδιασμός με ρόμβο
Από το ξεκίνημα του αγώνα έγινε αντιληπτό ότι ο Ιμανόλ Ιδιακέθ και στο τρίτο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στον Απόλλωνα παρέταξε την ομάδα του με διαφορετικό σχηματισμό: το 4-2-3-1 του α’ γύρου και το 4-1-4-1 του β’ γύρου διαδέχτηκε το 4-4-2 με ρόμβο.

Μέχρι ν’ αντιληφθούν οι «γαλάζιοι» πώς ακριβώς κινούνταν οι «κιτρινοπράσινοι» στον αγωνιστικό χώρο, το σκορ είχε ανοίξει: σε μια αντεπίθεση ο Ακοράν τροφοδότησε τον Τολμές, ο οποίος από αριστερά συνέκλινε, απέφυγε τον Κυριάκου και προ του Βινίσιους εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Βάλε.

 


Ισοφάριση με… σεφτέ
Το 0-1 έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ήταν σαφώς καλύτεροι ως τα μισά του πρώτου μέρους, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα. Λίγο πριν το ημίωρο από πάσα του ντα Σίλβα ο προωθημένος Βασιλείου βρήκε πάρα πολύ χώρο και με αριστερό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του Απόλλωνα (28’).

 
Αγκωνιά, γροθιά, κόκκινη
Τρία λεπτά αργότερα, σε εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ, ο Σατσέτι έριξε αγκωνιά στο στομάχι του Τριτσκόφσκι, ο Σκοπιανός ανταπέδωσε με γροθιά στο κεφάλι και ο Τράττος εκτίμησε (λανθασμένα ως προς το πρώτο σκέλος) πως ο Αργεντινός έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη και ο Σκοπιανός με κόκκινη κάρτα.

Ο Ιντιακέθ μετατόπισε τον Ακοράν σε ρόλο δεξιού εξτρέμ και τον Χέφελ αριστερά γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-1. Τρία πολύ καλά σουτ (35’ Τολμές, 39’ Παπουλής, 41’ Ακοράν) οδήγησαν το παιχνίδι στην επόμενη φάση-κλειδί: στο 45’ ο Ρομπέρζ με τάκλιν στο χώρο του κέντρου βρήκε τον Ακοράν στο πόδι, αλλά αντί της ενδεδειγμένης κίτρινης ο Τράττος έβγαλε για δεύτερη φορά την κόκκινη από το τσεπάκι του.


Διπλές αλλαγές και… 1-2
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αυγουστή πέρασε στο παιχνίδι τους Μπεντόγια και Σαρδινέρο αντί των Πέδρο και Παπουλή, ενώ ταυτόχρονα ο μεν Σατσέτι οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας και ο ντα Σίλβα μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο.

 

Μ’ εξαίρεση μια μετωπική εφόρμηση του Ακοράν (σ.σ. πέρασε Σατσέτι, Βασιλείου, αλλά ηττήθηκε στο τετ α τετ από τον Βάλε) στο 56’, το πρώτο ημίωρο του δεύτερου μέρους δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, ωστόσο, δύο λεπτά τη διπλή αλλαγή της ΑΕΚ (Μπόλιεβιτς, Τομάς αντί των Λαρένα, Χέφελ), ο Ορτίθ πέρασε τον Βασιλείου, έκανε το συρτό γύρισμα, από την απομάκρυνση του Βάλε, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρίδο, ο οποίος με δεξί πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1 των φιλοξενουμένων (75’).


 
Ανατροπή από… αέρος!
Ακολούθως Μπόλιεβιτς, Τολμές (80’) και Μυτίδης (85’) απέτυχαν να «σκοτώσουν» το παιχνίδι και η ΑΕΚ το πλήρωσε στις καθυστερήσεις: στο 91’ από κόρνερ του ντα Σίλβα ο Βινίσιους νίκησε στον αέρα τον Ακοράν και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2, ενώ στο 93’ από σέντρα του Σέρτζιο ο Γιωργαλλίδης δεν βρήκε στην έξοδο την μπάλα, η οποία χτυπώντας στον ώμο και το πρόσωπο του Γκιέ Γκιέ κατέληξε στα δίχτυα των «κιτρινοπράσινων» για το 3-2!

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Σέρτζιο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου - Κυριάκου, Σατσέτι - Πέδρο (46’ Μπεντόγια), ντα Σίλβα, Παπουλής (46’ Σαρδινέρο) - Γκιέ Γκιέ.
ΑΕΚ (4-4-2): Γιωργαλλίδης - Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο - Λαμπάν - Λαρένα (73’ Μπόλιεβιτς), Χέφελ (73’ Τομάς) - Ακοράν - Τριτσκόφσκι, Τολμές.