Έκλεισε το ραντεβού Αναστασιάδη-Γκουντιέρες

Τη διευθέτηση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στη διάρκεια της παρουσίας του κ. Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο της Capital Link, ανακοίνωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου. μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δείπνο που διοργάνωσαν προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπρο-Ᾱμερικανικών Οργανισμών, η ΠΣΕΚΑ και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε πως είναι μία δύσκολη συγκυρία, αλλά αυτό βεβαίως δεν θα μας εμποδίσει από του να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει ευόδωση της διεργασίας. "Προσωπικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος από τα μηνύματα που παίρνουμε από την Άγκυρα. Βλέπετε έναν Ερντογάν αλλοπρόσαλλο, που τα βάζει με την Ολλανδία και τη Γερμανία ή τη Γαλλία και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα βάλει και μαζί μας ή την Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας", είπε.
 
Ο Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου είπε πως όταν υπηρέτησε ξανά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, το 1995, οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. "Ήμασταν μέλη των Αδεσμεύτων και δεν είχαμε την πλατφόρμα που έχουμε τώρα. Επιστρέφοντας μετά από τις Βρυξέλλες - όπου είμαστε πολύ δυνατοί ως κράτος μέλος -ένιωσα αμέσως τη δύναμη που μας δίνει η πλατφόρμα που ονομάζεται ΕΕ. Αυτή η πλατφόρμα, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη εξωτερική μας πολιτική και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή, μας κάνει πολύ πιο ισχυρούς από το μέγεθός μας", σημείωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ διαβεβαίωσε από την πλευρά του, το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο ότι σύσσωμοι οι οργανισμοί της παροικίας θα είναι στο πλευρό του.

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε τη βιαιότητα της σύγκρουσης η νεκροτομή στην άτυχη 78χρονη-Υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου Λούκα Φουρλά-«Ένας χρόνος δράσης, ουσίας, μακριά από λαϊκισμούς»
Πληθαίνουν οι σκιές γύρω από την απόλυση Βαρωσιώτου-«Εξαιρετικά σπάνιο να μην μονιμοποιείται κάποιος Δικαστής»
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία
Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Η ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για απόλυση Βαρωσιώτου-«Της γνωστοποιήθηκε αιτιολογημένη απόφαση»