Θερμή «Χειραψία με την Τεχνολογία» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Εκατοντάδες Κύπριοι μαθητές μετείχαν για τέταρτη στη σειρά χρονιά στην εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «IV Χειραψία με την Τεχνολογία 2017»  που διοργάνωσε  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία  με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής  Κύπρου.
 
Στόχος της ημερίδας αυτής, που καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, είναι να ενθαρρυνθούν νέοι ηλικίας 16-18  χρόνων να εφαρμόσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και να  εξερευνήσουν  τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο σύγχρονο, σύνθετο  και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας.
 
Οι συμμετέχοντες σε αυτή την ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι τεχνολογίες της πληροφορικής και επικοινωνιών. Επιπρόσθετα, να γνωρίσουν τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον τομέα αυτό και τις δυνατότητες επιλογής και συνδυασμού προγραμμάτων, ώστε να προετοιμαστούν για μια επαγγελματική καριέρα καινοτομίας  και προοπτικής.
 
Όπως υπέδειξε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Αντώνης Πολεμίτης, η τεχνολογία σε 5-10 χρόνια από σήμερα θα πάρει απίστευτες διαστάσεις, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.  Ο κ. Πολεμίτης ανέφερε ως παράδειγμα  την ανάπτυξη  και τη μελέτη του συστήματος Blockchain, που σχετίζεται με το Ψηφιακό Νόμισμα (Bitcoin), με το οποίο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και άλλα 3-4 κορυφαία Πανεπιστήμια  στον κόσμο ασχολούνται διεξοδικά. Αναφέρθηκε επίσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη  (Artificial Intelligence) και  στο συνδυασμό πολλών τεχνολογιών. Όπως επεσήμανε, «Υπάρχει μια ατέλειωτη ζήτηση παγκοσμίως για την τεχνολογία. Οι προοπτικές για καριέρα σε αυτό τον τομέα είναι ευοίωνες στην Κύπρο, Ευρώπη  και αλλού. Επομένως, στα επόμενα 10 χρόνια, η Τεχνολογία θα είναι ο πιο ενδιαφέρων ακαδημαϊκός  κλάδος».
 
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ. Δέσπω Κτωρίδου, Επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφορικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου, που είχε τη βασική ευθύνη για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μαζί με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εκ μέρους του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής της Κύπρου, ο κ. Πέτρος Γάης  ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που διοργάνωσε την   ημερίδα. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν συμμετάσχει στην ημερίδα συνολικά πέραν των 1,200 Κυπρίων μαθητών.  Όπως τόνισε ο κ. Γάης, «Ο  Σύνδεσμος μας υποστηρίζει τη διοργάνωση  εκδηλώσεων  όπως αυτή  του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας,  δίνοντας έτσι   την   ευκαιρία   σε   μαθητές Λυκείου που έχουν επιλέξει την πληροφορική - τους μελλοντικούς   φοιτητές   και επιστήμονες της τεχνολογίας -  να αποκτήσουν εμπειρίες μέσω της  επαφής  με καταξιωμένους  επιστήμονες,  και να εξερευνήσουν τις  επιλογές και  τις προοπτικές που υπάρχουν σε σχέση με την εκπαίδευση και την επαγγελματική τους καριέρα».
 
Στο πρώτο μέρος  της ημερίδας  πραγματοποιήθηκαν ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως: «Ανακαλύπτω τον Φανταστικό Κόσμο των Κινουμένων Σχεδίων» (Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων), «Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση: Ηλεκτρονικά  Παιγνίδια» (Τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων), «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Εποχή των Μηχανών» και «Ανακαλύπτω τον Υπέροχο Κόσμο των Γραφικών, Παιγνιδιών και Προγραμματισμού» (Τμήμα Πληροφορικής), «Ανακαλύπτω τον Κόσμο  της Ρομποτικής» (Τμήμα Μηχανικής), «Τα Μαθηματικά στον Υπολογιστή μας» (Τμήμα Πληροφορικής).
 
Στο  δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες σε μια κατάμεστη αίθουσα  του CINE STUDIO είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βιομηχανία των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιγνιδιών και να έχουν την μοναδική εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας με τα Epson Glasses και Hololens μαζί με αντιπροσώπους της WARGAMING. Δόθηκαν επίσης  πιστοποιητικά συμμετοχής  στην ημερίδα και διεξήχθη κλήρωση με δώρα από τους χορηγούς ΙEΤ, IEEE, Computer World Technologies, KFC και CYTA.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι στόχοι των Fake News σε εμπόλεμη περίοδο και οι εκτιμήσεις για μεγιστοποίηση του υβριδικού πολέμου
Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130