Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου τον ετήσιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψεως που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου.  Ο εορτασμός θα αρχίσει στις 19.00 στην Αμερικάνικη Ακαδημία στη Λευκωσία.
 
Κορίτσια από όλες τις πόλεις θα αναπτύξουν το θέμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS) ‘ Αναπτύσσομαι’. Οι Οδηγοί επιθυμούμε ένα κόσμο όπου όλοι οι νέοι θα μπορούν να ζουν σ΄ενα μέρος ασφαλές και θα έχουν τη δυνατότητα ν΄αναπτυχθούν και ν΄αποκτήσουν συναρπαστικές εμπειρίες με ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και στη μάθηση. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρα Σκέψης είναι μια πρόκληση για ανάπτυξη και μια ευκαιρία να προσκαλέσουμε ακόμα περισσότερα κορίτσια και νέες σε ολόκληρο τον κόσμο, να ζήσουν την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι μέλος του Παγκόσμιου Οδηγικού Κινήματος. Κάθε κορίτσι θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί, να μάθει και να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.
 
Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών είναι Εθελοντική, Μη-Κυβερνητική Οργάνωση με ενεργή παρουσία στην Κύπρο από το 1912 και προσφέρει άτυπη εκπαίδευση σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες με αποστολή να βοηθήσει τα κορίτσια να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων σαν υπεύθυνες πολίτιδες του κόσμου.  Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών ανήκει στη μεγάλη οικογένεια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών με πέραν των 10 000 000 μελών σε 146 χώρες. 
 
Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ενώ κατά τη διάρκεια της θα δοθούν μετάλλια μακράς υπηρεσίας και τιμητικές πλακέτες σε μέλη του Σώματος Κυπρίων Οδηγών ή άτομα της κοινωνίας που προσέφεραν στη στήριξη του Οδηγισμού.
Εσωκλείεται η πρόσκληση για περισσότερες πληροφορίες.
Για περισσότερες πληροφορίες: Σώμα Κυπρίων Οδηγών, τηλ. 22781587, soma.odigon@cytanet.com.cy
 

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα