Σκοτώθηκε ο διοικητής του ISIS που έδινε εντολή για καταστροφή της Παλμύρας

Τμήματα του συριακού στρατού σκότωσαν έναν από τους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους, με εντολή του οποίου, το 2015 καταστράφηκαν αρκετά αρχαία μνημεία στην πόλη Παλμύρα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Πρόκειται για έναν μαχητή του «Ισλαμικού Κράτους» που ήταν γνωστός με το όνομα Αμπού Χαμίντ ας Σούκνι, το οποίο σχετίζεται με την γενέτειρα του, τη μικρή πόλη Ας Σούκνα, που βρίσκεται μεταξύ Παλμύρας και Ντείρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα, με τις πηγές που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο, ο Ας Σούκνα ήταν ο άνθρωπός που έδινε τις εντολές να καταστραφούν τα αρχαία μνημεία της Παλμύρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»