Πέραν των 40 Σομαλών νεκροί στα ανοιχτά της Υεμένης

Περισσότεροι από 40 Σομαλοί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση, στα ανοιχτά της εμπόλεμης Υεμένης.
 
Το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 140 Σομαλοί, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά της Χοντέιντας, στη δυτική Υεμένη. Κατάφερε όμως να δέσει τελικά σε ένα λιμάνι αυτής της πόλης που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά ευθύνεται για την επίθεση.
 
Οι Χούτι κατηγόρησαν τον αραβικό συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία. Ωστόσο το Ριάντ απέκρουσε αμέσως αυτήν την κατηγορία. Ο Σαουδάραβας στρατηγός Αχμεντ Ασίρι διαβεβαίωσε ότι ο συνασπισμός που στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χοντέιντα. Υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την χαρακτήρισε "επικίνδυνη και περιοχή όπου γίνεται λαθρεμπόριο όπλων".
 
Ο Αμπντου Τζιχάν, ένας λιμενικός, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τοπικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό όταν έφτασε το πλοιάριο στο λιμάνι όπου δένουν τα αλιευτικά σκάφη. "Πήγαμε επί τόπου, βρήκαμε πολλά πτώματα και τραυματίες που τους μεταφέραμε στα νοσοκομεία", είπε. Συνολικά, ανασύρθηκαν από το πλοιάριο τα πτώματα 42 ανθρώπων, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Ένας τοπικός αξιωματούχος είχε κάνει αρχικά λόγο για 33 νεκρούς και 35 τραυματίες. Δεκάδες διασωθέντες πρόσφυγες και τρεις Υεμενίτες διακινητές οδηγήθηκαν στη φυλακή.
 
Παρά τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση, στην Υεμένη εξακολουθούν να φτάνουν πρόσφυγες από το Κέρας της Αφρικής. Πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί, όπου διαμένουν κυρίως Σομαλοί, έχουν δημιουργηθεί στη νότια Υεμένη, όμως δεν υπάρχει κανένας στην περιοχή της Χοντέιντα, που βρίσκεται βορειότερα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα