Τελικά, Βάτερμαν ή Πάρντο; Ροζ μπλουζάκι ή κοστούμι;

Άλλο ένα ιστορικό ευρωπαϊκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε. Περηφάνια για την πορεία μέχρι τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και βεβαιότητα ότι αυτή η ομάδα θα επιστρέψει ξανά σε νοκ-άουτ φάσης ευρωπαϊκής διοργάνωσης εξέφρασαν οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στις Βρυξέλλες.
 
Το  2012 όταν ολοκληρώθηκε η επική πορεία του ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» οι πλείστοι έλεγαν ότι μάλλον μοιάζει ακατόρθωτο να προκριθεί ξανά κυπριακή ομάδα σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
Ο ΑΠΟΕΛ τα κατάφερε ξανά. Η λέξη ακατόρθωτο δεν υπάρχει, πλέον, στο λεξιλόγιο των «γαλαζοκιτρίνων». Με 16 παιχνίδια στην Ευρώπη- ισοφάρισε την επίδοση της σεζόν 2011-12-, δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή βαθμών και τέσσερις νίκες σε ευρωπαϊκό όμιλο ο ΑΠΟΕΛ έγραψε (ξανά) χρυσές σελίδες στην ιστορία του.
 
Όλα αυτά τα έκανε σε μια σεζόν που παράλληλα έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για κατάκτηση του πρωταθλήματος βρισκόμενος στο +6 από τη δεύτερη θέση, είναι στα προημιτελικά κυπέλλου και στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους πούλησε δύο από τους καλύτερους του ποδοσφαιριστές (Ντε Βινσέντι, Καρλάο).
 
Το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ πιστώνεται εν πολλοίς στον Τόμας Κρίστιανσεν. Έναν άνθρωπο που άκουσε πολλά στους πρώτους μήνες της θητείας του στον «Αρχάγγελο», όμως με τη δουλειά του κέρδισε τους απαιτητικούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.
 
Και τι δεν άκουσε ο άνθρωπος. Τον έκραξαν για… παραγκωνισμό και εμπάθεια στον Αλωνεύτη, τον οποίο στη συνέχεια έκανε βασικό. Φωνές, βρισιές και αποδοκιμασίες για την επιλογή του να χρησιμοποιεί τον Βάτερμαν αντί του Πάρντο. Ο Δανός προπονητής κέρδισε και αυτό το στοίχημα και η απόδοση του Ολλανδού πορτιέρε στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» ήταν η επιβεβαίωση.
 
Μόνο το… ροζ μπλουζάκι (μέχρι και γι’ αυτό δέχθηκε κριτική) δεν συνέχισε να φορά, κάνοντας τη χάρη στους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
 
Το ρίσκο με ενδεκάδα φουλ επίθεση
Ο Τόμας Κρίστιανσεν επέλεξε στο πιο δύσκολο θεωρητικά παιχνίδι της χρονιάς, αφού ήταν εκτός έδρας ματς των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, να παρατάξει την πιο επιθετική ενδεκάδα του φετινού ΑΠΟΕΛ.
 
Τρεις επιθετικοί στο γήπεδο Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο, Μπαράλ με τον Ισπανό αριστερό εξτρέμ και δύο ανασταλτικούς μέσους εκ των οποίων ο ένας (Εμπεσίλιο) μόνο «κόφτης» δεν είναι. Αυτοκτονία; Ίσως. Κριτική; Ψιθυριστά. Τόσο από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, όσο και από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά, γιατί είναι ιεροσυλία να επιρρίπτεις ευθύνες σ’ έναν τεχνικό που τα έκανε, βάση αποτελεσμάτων, όλα σωστά σε μια σεζόν.
 
Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και υπήρχε πικρία. Υπήρχε αίσθηση ότι μπορούσε, αν και όλοι παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Άντερλεχτ. Και αυτό το συναίσθημα το μετέδωσε παντού ο ΑΠΟΕΛ του Κρίστιανσεν. Ενός προπονητή που ήρθε αθόρυβα και θα γίνει ο πρώτος στη μετά Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή που ολοκληρώνει ποδοσφαιρική χρονιά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.