Ο φετινός Φεβρουάριος ο 2ος πιο ζεστός εδώ και 137 χρόνια!

Ο φετινός Φεβρουάριος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός σε 137 χρόνια από τότε που υπάρχουν σχετικά αρχεία. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνητών της ΝΑΣΑ, ο Φεβρουάριος του 2017 ήταν κατά 1.1 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Φεβρουαρίου μεταξύ 1951-1980.
 
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου, στη Βόρειο Αμερική και τη Σιβηρία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Φεβρουάριος ήταν σχετικά ζεστός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι ο πιο ζεστός Φεβρουάριος που έχει καταγραφεί ήταν ο περσινός με μέση άνοδο 1.3 βαθμούς Κελσίου.
 
Τα μηνιαία στοιχεία που επεξεργάζεται το κέντρο της ΝΑΣΑ στη Νέα Υόρκη προέρχονται από 6,300 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, ενώ τα σύγχρονα μετεωρολογικά αρχεία ξεκίνησαν το 1880.
 
Το 2016 το πιο ζεστό έτος στην ιστορία
 
Εξάλλου, όπως είχε ήδη ανακοινώσει η ΝΑΣΑ, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το 2016 ήταν οι πιο ζεστές από τότε που τηρούνται τα αρχεία.  
 
Η μέση αύξηση ήταν 0.99 βαθμοί Κελσίου. Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη έχει αυξηθεί περίπου κατά 1.1 βαθμούς Κελσίου από τα τέλη του 19ου αιώνα, μια αλλαγή που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ανθρωπογενών εκπομπών στην ατμόσφαιρα.
 
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, με 16 από τα 17 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί να παρατηρούνται μετά το 2001.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα