ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Λευκαρίτης: «Αποχωρώ από την UEFA»

Τέλος εποχής για τον Μάριο Λευκαρίτη στην UEFA, καθώς ο Κύπριος αξιωματούχος δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή!
 
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ αποφάσισε μετά από 21 χρόνια συνεχούς θητείας στην ανώτατη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ευρώπης να αποσύρει την υποψηφιότητά του εν όψει των εκλογών στις 5 Απριλίου στο Ελσίνκι και ως εκ τούτου (της μη παρουσία του στην Ε.Ε., δηλαδή) αποχωρεί υποχρεωτικά και από τα υπόλοιπα πόστα του: αντιπρόεδρος της UEFA (από το 2007), πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και της αντίστοιχης των Εθνικών Ομοσπονδιών, καθώς και ειδικός σύμβουλος της Επιτροπής HatTrick.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ επικοινώνησε με τον Μάριο Λευκαρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο λόγος που πήρε την απόφαση να μην διεκδικήσει επανεκλογή είναι το όριο ηλικίας των 70 χρόνων (σ.σ. τα συμπλήρωσε στις 28 Νοεμβρίου).
 
«Αν και είχα το δικαίωμα -τιμής ένεκεν- να διεκδικήσω επανεκλογή, αποφάσισα να μην το κάνω, γιατί έκρινα ότι ήρθε ο καιρός να παραχωρήσω τη θέση μου σε νεότερους», επεσήμανε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports o Μάριος Λευκαρίτης.
 
«Θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου μέχρι τις 5 Απριλίου και ακολούθως αποχωρώ μετά από 21 χρόνια συνεχούς θητείας στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία».
 
Ο Μάριος Λευκαρίτης κοινοποίησε την απόφαση του τόσο την ΟΥΕΦΑ όσο και την ΚΟΠ. Mέσω επιστολής η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε σχετικά τις 55 χώρες-μέλη της, ευχαρίστησε τον Κύπριο αξιωματούχο για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στην οικογένεια του ποδοσφαίριου και ανακοίνωσε πως πλέον 12 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις οκτώ θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της.