Με το βλέμμα στραμμένο στη γεώτρηση της ΕΝΙ στο 11

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα της γεώτρησης από την ΕΝΙ στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, η οποία θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, ίσως αλλάξουν τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ο εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου Πάνος Κελάμης.
 
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κ. Κελάμης συνέστησε πάντως υπομονή τονίζοντας ότι μπορεί τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δημιουργούν κάποια αισιοδοξία, ωστόσο θα πρέπει οι γεωτρήσεις που θα γίνουν να διενεργηθούν πρωτίστως με ασφάλεια. «Να μην ξεχνούμε ότι η κύρια βιομηχανία της Κύπρου είναι ο Τουρισμός» είπε με νόημα ο κ. Κελάμης.
 
Επίσης ο κ. Κελάμης τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων σεισμικών δεδομένων από τις ερευνητικές γεωτρήσεις που θα διενεργηθούν.
 
Αναφερόμενος στα κοιτάσματα του τεμαχίου «Αφροδίτη» είπε ότι πρώτη προτεραιότητα παραμένει η εξαγωγή των ευρημάτων στην Αίγυπτο. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να υπάρξει συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τον 3ο γύρο αδειοδότησης ο κ. Κελάμης εξέφρασε ικανοποίηση για τη συλλογική εργασία που έγινε μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών καθώς και για το σύντομο χρόνο που απαιτήθηκε για ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τις εταιρείες.