Δισεκατομμυριούχοι οραματίζονται αποικία στον Αρη

Δύο πασίγνωστοι δισεκατομμυριούχοι προσδοκούν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη με την ενεργό εμπλοκή τους στον “πόλεμο των άστρων”, που πλέον φαίνεται να μην αφορά χώρες, όπως στο παρελθόν, αλλά ιδιωτικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα, όμως, οραματίζονται ίδρυση αποικιών στο φεγγάρι και στον Αρη και μάλιστα πιστεύουν ότι σε μισό αιώνα θα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θα ζουν και θα εργάζονται εκεί.

Ελον Μασκ και Τζεφ Μπέζος

Εδώ και χρόνια δύο μεγάλοι οραματιστές, οι δισεκατομμυριούχοι Ελον Μασκ (περιουσία 13.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και Τζεφ Μπέζος (περιουσία 73.3 δισ. δολαρίων, ιδρυτής της Amazon), έχουν εισέλθει σε έναν υγιή ανταγωνισμό για εξερεύνηση και κατάκτηση του διαστήματος, ιδρύοντας εταιρείες που όχι μόνο αλλάζουν τα δεδομένα αλλά θα γράψουν ιστορία στην νέα διαστημική επανάσταση που έχει ξεκινήσει.

Μασκ και Μπέζος θέλουν και μπορούν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα όχι μόνο πίσω στη Σελήνη, αλλά για πρώτη φορά στον Αρη και ίσως πέραν από αυτόν.
Σημειώνεται ότι ο Μπέζος, ιδρυτής της Blue Origin ήταν επίσης ένας από τους πρώτους επενδυτές της Google. Μόνο και μόνο η επένδυσή του αυτή, αξίας $250,000 το 1998 εκτοξεύθηκε στο $1.6 δισεκατομμύριο το 2009.

Από την άλλη, ο `αντίπαλός` του, Ελον Μασκ, εκτός από την SpaceX είναι και γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, και συνιδρυτής εκτός άλλων της γνωστής PayPal.

Ταξίδι και αποικία στη Σελήνη
Τον περασμένο μήνα, η ιδιωτική αμερικανική εταιρεία SpaceX του Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο ιδιώτες σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι, περί τα τέλη του 2018. Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει μια εβδομάδα. Οπως αναφέρθηκε από τον 45χρονο Μασκ, δύο ιδιώτες που δεν κατονομάζονται, προσέγγισαν την εταιρεία εκφράζοντας την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στο φεγγάρι και ήδη κατέβαλαν ένα πολύ σεβαστό ποσό ως προκαταβολή.

“Η ανθρωπότητα θα έχει έτσι την ευκαιρία να επιστρέψει στο βαθύ διάστημα για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια. Οι δύο ιδιώτες θα ταξιδέψουν με μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο μακριά στο διάστημα από οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος” αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας Space X την οποία ίδρυσε το Ελον Μασκ το 2002.

Λίγες μόνον ημέρες αργότερα, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία Blue Origin, που ιδρύθηκε το 2000 από τον 53χρονο Τζεφ Μπέζος σκοπεύει να αρχίσει την μεταφορά στο Φεγγάρι διαφόρων επιστημονικών πειραμάτων, εργαλείων και κατασκευών για ανθρώπινο εποικισμό στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ταξίδι στον Αρη και μεγάλη αποικία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα οράματα των δύο δισεκατομμυριούχων συναντώνται. Τόσο η SpaceX όσο και η Blue Origin έχουν θέσει στις προτεραιότητές τους την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιήσιμων ρουκέτων, μια τεχνολογία που όπως και οι δύο τόνισαν θα μπορούσε να επιφέρει δραματική μείωση στο κόστος των διαστημικών πτήσεων συμβάλλοντας έτσι στην εξάπλωση της ανθρωπότητας στο ηλιακό μας σύστημα.

Και οι δύο άνδρες δήλωσαν στο παρελθόν ότι ξεκίνησαν τις διαστημικές τους εταιρείες για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ταξιδέψει πέραν από τη Γη.
Όπως ανέφερε ο Μπέζος, απώτερο όραμα της εταιρείας του είναι στο μέλλον εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν και να εργάζονται στο διάστημα.
Από την άλλη, ο Μασκ δήλωσε ότι ίδρυσε την SpaceX το 2002 κυρίως για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αποικίσει τον Άρη μέσω ενός τεράστιου συστήματος που θα αποτελείται από έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο και ένα διαστημόπλοιο.

Αν όλα εξελιχθούν όπως ο Μασκ τα οραματίζεται, το σύστημα αυτό θα μπορέσει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Αρη μέσα στην επόμενη δεκαετία.
“Μισό αιώνα μετά, ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα ζουν στον Αρη” δήλωσε ο Μασκ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα