Σύσκεψη σήμερα για το λιμάνι

Συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τις συνθήκες λειτουργίας του λιμανιού της Λεμεσού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες, έχει συγκαλέσει για τις 11 το πρωί σήμερα ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Όπως έχει προγραμματιστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου συγκαλεί κάθε 15 μέρες συναντήσεις για ανασκόπηση της κατάστασης στο λιμάνι, μετά τις οδηγίες που είχαν δοθεί από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην σύσκεψη δεν θα συμμετάσχει η Eurogate, αφού σήμερα στο λιμάνι  Λεμεσού θα βρίσκεται η Διοίκηση της Εταιρείας από τη  Γερμανία για διαβουλεύσεις με την εδώ Διεύθυνσή της.

Στο μεταξύ από αύριο, αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και προσαρμογές «ρίχνονται στη δουλειά» τα 7 νέα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης, που έφθασαν και παραλήφθηκαν την Κυριακή από την Eurogate. Καθημερινά στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων από τα κρηπιδώματα προς τους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας, προγραμματίζονται να εργάζονται συνολικά 23 μηχανήματα. Αναφορικά με τις γερανογέφυρες, μέχρι τον Μάιο του 2018 που θα παραληφθούν οι δύο νέες που παραγγέλθηκαν από την Eurogate,  θα εργάζονται οι τέσσερις υφιστάμενες.

Στα πολλά προβλήματα του λιμανιού, για τα οποία τροχοδρομούνται λύσεις, σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει, όσον αφορά την διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων, το πρόβλημα με τις ταρίφες. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Λευτέρη Κουζαπά, υπάρχει η διαβεβαίωση από το Υπουργείο Μεταφορών ότι το επόμενο δεκαήμερο θα δοθούν λύσεις για αναθεώρηση των τιμών.

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο