Μαζεύουμε σκουπίδια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Την επίσημη έναρξη της εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus «KαθαρίΖΩ την Κύπρο» που θα πραγματοποιηθεί στις  2 Απρίλιου 2017,σηματοδότησε η δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.

Το Let’s do it Cyprus! είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World! μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Σήμερα στο Let’s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Η   εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus «καθαρί-ΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας.
Στη φετινή μας εκστρατεία, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 25000 εθελοντές και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

Στόχος η συμμετοχή όσο περισσότερων εθελοντών γίνεται, ώστε το μήνυμά μας να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο μέσω του Let’s Do It World!

Η συμμετοχή όλων είναι  κομβική αφού ουσιαστικά  η  επιτυχία της εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus «KαθαρίΖΩ την Κύπρο» στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη του καθενός από εμάς για το περιβάλλον και την Κύπρο μας.

Τα τελευταία χρόνια το νησί μας βιώσε το πώς η κοινωνία έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή της σε εθελοντικές δραστηριότητες και ειδικότερα σε ότι αφόρα τη συμμετοχή των νέων. Σε σημαντικές πρωτοβουλίες όπως το’Lets Do it!, Cyprus’’της αλλά και μετά από τις περσινές πυρκαγιές η συμμετοχή των νέων στον εθελοντισμό έχει αυξηθεί.

Η σημασία  της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αλλά και καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη, στα περιβαλλοντικά  θέματα αλλά στα κοινά γενικότερα.

Το περιβάλλον έχει σχέση με την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον του πλανήτη μας. Και αυτό αφορά όλους μας.  Πολιτεία και Κοινωνία.

Δηλώστε συμμετοχή :

www.letsdoitcyprus.com / www.togethercyprus.com
Τηλ.: 7000 5022

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο