Τα μαθητικά δημοτικά συμβούλια επί τω έργω στη Λεμεσό

Τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για ένα διήμερο θα καταλάβουν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, στα πλαίσια ενός θεσμού που διαρκεί ήδη 19 χρόνια. 

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και το Δήμο, η Επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού θα επαναλάβει και φέτος την πρωτοποριακή οργάνωση των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων.

 Την  Πέμπτη 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο Γυμνασίων και την Παρασκευή 17 Μαρτίου το Μαθητικό Δημοτικό Συμβούλιο Λυκείων.

Οι μαθητές των σχολείων που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λεμεσού αφού εκλέξουν «Δήμαρχο», «Αντιδήμαρχο» και «Συμβούλους», συνεδριάζουν στο Δημοτικό Μέγαρο παρουσιάζοντας εκπληκτικές εργασίες που κάθε χρόνο είναι ακόμη πιο ποιοτικές και αφορούν το περιβάλλον την ενέργεια, αλλά και άλλα θέματα της πόλης.

Οι παρουσιάσεις γίνονται ενώπιον του προέδρου, του γραμματέα και μελών της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τους δημοτικούς παράγοντες, η  προσπάθεια των μαθητών είναι αξιέπαινη και αποδεικνύει περίτρανα ότι η νέα γενιά έχει ευαισθησίες και ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης, έχει στόχους και όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, έχει και άποψη για το πώς αυτά τα προβλήματα θα λυθούν.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 1,5 εκ. ευρώ
Κ. Καδής: Οι πόλεις-λιμάνια να γίνουν κέντρα βιωσιμότητας
Η Βουλή είναι υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας, λέει ο Προεδρεύων της
Η ανάγκη επένδυσης στη νοσηλευτική φροντίδα τονίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής
Διπλάσια από μέσο όρο ΕΕ η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από οικονομία στην Κύπρο
Ζητά κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στα Πότιμα ο Δήμαρχος Ακάμα-Η απάντηση του Υπ. Γεωργίας
Η Βουλή ψήφισε νόμο που θεσμοθετεί διάλογο διοικητικών υπηρεσιών με εποπτική αρχή
Ηλεκτρονικά διαθέσιμη η ύλη για εξετάσεις διορισίμων
Αυξήθηκε το 2024 το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς
Πράσινο Βουλής για αποκεντρωμένη διοίκηση σε δημόσια νοσηλευτήρια-Πυρά κατά Κυβέρνησης για ανάληψη ευθυνών