Επικρίσεις Ευρωβουλευτών για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Επικρίσεις για τις πρόνοιες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στο μεταναστευτικό εξέφρασαν την Τετάρτη Ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη συνομολόγησή της, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση στα ελληνικά νησιά.  
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, η Συμπρόεδρος των Πρασίνων Σκα Κέλλερ ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εκμεταλλεύεται τη συμφωνία με την ΕΕ για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κρατών μελών σε σχέση με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του.  
 
Η Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μπίργκιτ Ζίππελ διερωτήθηκε γιατί δεν δόθηκε ρόλος στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο μεταναστευτικό και για ποιο λόγο τα κράτη μέλη δεν επιθυμούν την εμπλοκή του Σώματος.  
 
Η Ευρωβουλευτής Σοφία Φέλντ των Φιλελευθέρων ανέφερε από την πλευρά της ότι για αρχή θα μπορούσε να δοθεί ένα τέλος στις πρόνοιες της συμφωνίας «ένας μέσα, ένας έξω, λες και πρόκειται για ουρά σε νυχτερινό κέντρο».  
 
Στη διάσκεψη μίλησε και ο Φίλιπ Νταμ εκπροσωπώντας το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά πρόσφυγες. Είπε ότι αν και δεν μιλάμε πλέον για κρίση, ωστόσο πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή.  

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα