Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζήσει κάποιος

Η Βιέννη, η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα της Αυστρίας στον ποταμό Δούναβη, κέρδισε για όγδοη κατά σειρά χρονιά την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο της εταιρείας συμβούλων Mercer των πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ η Βαγδάτη συνεχίζει να θεωρείται η χειρότερη πόλη να ζήσει κανείς.
 
 
Η έρευνα 231 πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη.
 
Η εταιρεία κάνει χρήση δεκάδων κριτηρίων όπως πολιτική σταθερότητα, περίθαλψη, παιδεία, εγκληματικότητα, αναψυχή και μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016.
 
Τα παγκόσμια κέντρα του Λονδίνου, Τόκιο, Παρισιού και της Νέας Υόρκης δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις.
 
Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην Αφρική η καλύτερη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.
 
Οι 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι της Βιέννης ωφελούνται από την κουλτούρα των καφενείων και μουσείων, θεάτρων και πολλαπλών θεάτρων όπερας της πόλης.
 
 
Τα ενοίκια και τα μεταφορικά μέσα της πόλης, της οποίας η αρχιτεκτονική έχει επηρεαστεί έντονα από το παρελθόν της στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, είναι φθηνά συγκριτικά με άλλες δυτικές πρωτεύουσες.
 
Η Ζυρίχη, το `Ωκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν τη Βιέννη στον κατάλογο των πέντε πιο ευχάριστων πόλεων που μπορεί να ζήσει κανείς. Η Βαγδάτη παραμένει στη τελευταία θέση στον κατάλογο. Τα κύματα της θρησκευτικής βίας έχουν ταράξει την ιρακινή πρωτεύουσα από την εισβολή του 2003 της οποίας ηγήθηκαν οι ΗΠΑ.
 
Εξι χρόνια ενός αιματηρού πολέμου στη Συρία έφεραν τη Δαμασκό στην έβδομη από το τέλος θέση, με τις υπόλοιπες θέσεις στο τέλος της λίστας να καταλαμβάνονται από την Μπανγκί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, το Χαρτούμ του Σουδάν και την Ντζαμένα του Τσαντ.
 

Δειτε Επισης

Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την ΑΤΑ-Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές οι δύο πλευρές
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Ο Ρούτε απάντησε για το μήνυμα στον Τραμπ-Χωρίς αυτόν, δεν θα πηγαίναμε σε αύξηση των αμυντικών δαπανών»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία η Ρωσία-Τουλάχιστον 17 νεκροί και πάνω από 200 οι τραυματίες
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»