Κύπριοι μαθητές κατασκεύασαν το δικό τους αφρόλουτρο και καθαριστικό ειδών υγιεινής

Oι μαθητικές δράσεις με άρωμα επιχειρηματικότητας στα σχολεία είναι πλέον γεγονός. Τις δικές τους ξεχωριστές εταιρείες δημιούργησαν και οι μαθητές της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ. Η ιδέα της δημιουργίας των δυο εταιρειών , της Bloom και N.C.S Team γεννήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, όταν η ομάδα της Σχολής θέλησε να λάβει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Junior Achievement (JA) Cyprus.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό  οργανισμό ο οποίος έχει ως στόχο να παρέχει σε νέους από σχολεία σε όλη την Κύπρο εμπειρίες οι  οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη   δεξιοτήτων και  κατανόησης , στοιχεία τα οποία είναι προαπαιτούμενα σε μια προοπτική επιτυχίας και καταξίωσης στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας.
Το προϊόν το οποίο παράγει η εταιρεία “Βloom”είναι το Bath Bomb, ένα χαλαρωτικό προϊόν, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των μυών του σώματος, εξαιτίας του αμυγδαλέλαιου και των αιθέριων ελαίων που περιέχει, τα οποία έχουν μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.  "Εκτός από αυτές τις πρώτες ύλες, περιέχει κιτρικό οξύ, χρώμα, άρωμα (praline, ocean, kumquat, levanter) καθώς και μαγειρική σόδα.  Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι αν και  τα Bath Bombs είναι αντιαλεργικά, δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια κατά τη χρήση τους" τονίζει ο Χαράλαμπος Γιαγκουλλής Γενικός Διευθυντής εταιρείας BLOOM .  "Το  Bath Bombs μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ποδόλουτρο γεμίζοντας μια λεκάνη με ζεστό νερό ,είτε για αφρόλουτρο στο μπάνιο, για να απολαύσετε υπέροχο χρώμα και πανέμορφο άρωμα" εξηγεί.
 
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η ιδέα γύρω από τη δεύτερη εταιρεία. "Το προϊόν που δημιούργησε η εταιρεία μας N.C.S Team είναι το SOS (Special Oven Spray) περιέχει μόνο φυσικά προϊόντα (εσπεριδοειδή, βότανα, ξίδι, βορικό οξύ, μαγειρική σόδα), είναι πολύ αποτελεσματικό και γρήγορο στον καθαρισμό του λίπους και των αλάτων  σε φούρνους και είδη υγιεινής" εξηγεί η Μαριλένα  Σαββίδου Oικονομική  Διευθύντρια της εταιρείας Ν. C.S TEAM. 
"Η καινοτομία του προϊόντος έγκειται  στο  ότι δεν περιέχει καθόλου χημικά προϊόντα και είναι φθηνό, όπως κατέδειξε η έρευνα που διενεργήσαμε και αφορούσε  τιμές ανταγωνιστικών spray φούρνου.  Επίσης, είναι εύκολο στη χρήση του και, το πιο σημαντικό, δεν είναι επικίνδυνο επειδή δεν προκαλεί αναθυμιάσεις, σε σύγκριση με τα χημικά που υπάρχουν στην αγορά.  Από αυτό το γεγονός προέκυψε το slogan μας  «CLEAN NATURAL & CHEAP».  Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να αποφεύγεται από εγκύους, εξαιτίας του βόρακα που δεν είναι χημικό αλλά φυσικό οξύ" καταλήγει.
Είναι κοινός αποδεκτό ότι, ως  μέτοχοι μιας απαιτητικής καθημερινότητας όλοι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας χρειαζόμαστε κάτι το οποίο θα μας βοηθά να ξεφεύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας μας και να χαλαρώνουμε τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, τονίζουν οι μαθητές, στους οποίους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
 

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων