Η γραφειοκρατία παγώνει την υγραεριοκίνηση

Τεράστιες καθυστερήσεις στις διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης των αιτήσεων εταιρειών πετρελαιοειδών για δημιουργία εγκαταστάσεων παροχής υγραερίου κίνησης, διαπιστώνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία έχει εγκριθεί από τον Μάρτιο του 2016. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα, η οποία εισήγαγε νομοθετικά την υγραεριοκίνηση, χωρίς να διαθέτει ακόμα πρατήρια για το συγκεκριμένο καύσιμο. 
Εκπρόσωποι των εταιρειών ανέφεραν στους βουλευτές ότι οι αιτήσεις τους εκκρεμούν εδώ και καιρό, ωστόσο με δεδομένη τη γραφειοκρατία και την εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών στα διάφορα στάδια της όλης διαδικασίας αδειοδότησης, είναι άγνωστο το πότε θα καταστεί εφικτή η λειτουργία πρατηρίων για πώληση υγραερίου κίνησης. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής, έχουν υποβληθεί συνολικά 28 αιτήσεις για άδεια σε παγκύπρια βάση. Εξ αυτών, μόλις 7 έλαβαν έγκριση από το Τμήμα Πολεοδομίας για έκδοση πολεοδομικής άδειας, ενώ ενώπιον των Δήμων εκκρεμούν 11 αιτήσεις.
Περισσότερα στο InBusinessNews