Παραιτήθηκε η Αν. Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας λόγω παραβίασης δεοντολογίας

H Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Σάρλοτ Χογκ υπέβαλε την παραίτησή της διότι δεν είχε κοινοποιήσει ότι ο αδελφός της εργαζόταν στην εμπορική τράπεζα Barclays.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα, η Σαρλότ Χογκ υπέβαλε χθες την παραίτησή της», αναφέρει σε δήλωση η βρετανική Κεντρική Τράπεζα, εκφράζοντας «βαθιά λύπη» για το όλο θέμα.

Στην επιστολή παραίτησής της, η κ. Χογκ απεκάλυψε ότι παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας και επέμεινε να παραιτηθεί. Η κ. Χογκ θα παραμείνει στη θέση της έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή διαδοχή και θα συμμετέχει στην συνεδρία της νομισματικής επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη.

Η επιστολή παραίτησης δημοσιεύθηκε την Τρίτη αφού η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων ανέφερε σε έκθεσή της ότι η επαγγελματική ικανότητα της κ. Χογκ δεν ανταποκρινόταν στα απαιτούμενα πρότυπα ως αναπληρωτή διοικητή για τις αγορές και τον τραπεζικό τομέα.

Στην επιστολή της, η κ. Χογκ σημείωσε ότι η παράλειψη της κοινοποίησης της δουλειάς του αδελφού της «ήταν λάθος».

«Λυπάμαι πολύ για αυτό το λάθος. Δεν το κράτησα μυστική τη δουλειά του αδελφού μου», αναφέρει η κ. Χογκ προσθέτοντας ότι η ίδια είχε ενημερώσει σχετικά και την Επιτροπή Οικονομικών.

«Στο πλαίσιο μιας μακράς ακρόασης παραπλάνησα, χωρίς να ήταν η πρόθεσή μου, την επιτροπή για το κατά πόσον δημοσιοποίησα τη δουλειά του αδελφού μου στα ορθά έντυπα. Θα ήθελα να επαναλάβω την απολογία μου και να ξεκαθαρίσω ότι η ευθύνη για όλα αυτά τα λάθη είναι μόνο δική μου», προσθέτει η κ. Χογκ.

Δειτε Επισης

Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα
Φρίκη στη Μαλαισία-Πάνω από 350 συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Οι δρακόντειοι νόμοι των Ταλιμπάν «αγγίζουν» πλέον και τους άνδρες-«Αφήστε γένια, μην φοράτε τζιν, μην κοιτάτε άλλες γυναίκες»
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο-Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Νετανιάχου-«Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»
Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα