Ο καταναλωτής πρέπει να γίνει πιο απαιτητικός και διεκδικητικός

​​​​​​​Ζούμε σε μια εποχή που στην αγορά υπάρχει μεγάλη ακρίβεια αλλά και πολλά κρούσματα αισχροκέρδειας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Σταμάτης Ρωσσίδης σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή.
 
Σημειώνοντας ότι το καλάθι της οικοκυράς γίνεται συνεχώς πιο άδειο και στην αγορά κυκλοφορούν χαλασμένα και επικίνδυνα προϊόντα διατροφής (φυτοφάρμακα, μεταλλαγμένα) και όχι μόνο, ο κ. Ρωσσίδης αναφέρει ότι "πρέπει όλοι εμείς οι καταναλωτές να είμαστε σε επαγρύπνηση και σε συνεχή εγρήγορση, γιατί όλα τα πιο πάνω απαράδεκτα φαινόμενα επηρεάζουν αρνητικά το επίπεδο της ζωής μας, την υγεία αλλά και το πορτοφόλι μας".
 
"Ο καταναλωτής πρέπει να γίνει πιο απαιτητικός και διεκδικητικός. Με τις επιλογές του πρέπει να επιβραβεύει εκείνους που τον σέβονται σε θέματα τιμής και ποιότητας και να τιμωρεί εκείνους που προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν", σημειώνει. 
 
Ο κ. Ρωσσίδης αναφέρει ότι η ευθύνη για την πλήρη προστασία των καταναλωτών ανήκει στο κράτος που πρέπει συνεχώς να ελέγχει την αγορά και όταν χρειαστεί να παρεμβαίνει προληπτικά.

Φέτος, είπε, έγινε ένα μεγάλο βήμα στη προστασία του καταναλωτή από το κράτος με τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών, η οποία ήταν πρόταση του ίδιου του Συνδέσμου.
 
Οι επιμέρους στόχοι της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών είναι: η βελτίωση της θέσης των καταναλωτών,
η διαφύλαξη και ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η προώθηση της επιμόρφωσης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις, αντίστοιχα και η ανασκόπηση και συντονισμός δράσεων και πολιτικών που αφορούν στην προώθηση της προστασίας των καταναλωτών.
 
Σημειώνεται ότι ο ΚΣΚ λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων, διατηρεί ιστοσελίδα και σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, twitter), διαμεσολαβεί για την επίλυση προβλημάτων των μελών του και εκδίδει σε ηλεκτρονική μορφή το περιοδικό «ο Καταναλωτής» και άλλα ενημερωτικά έντυπα. Εκπροσωπεί τους καταναλωτές σε επιτροπές αρμοδίων Υπουργείων και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Η ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΚΣΚ είναι www.cyprusconsumers.org.cy.

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων
Με πτήσεις τσάρτερ και θαλαμηγούς φθάνουν στην Κύπρο, βρετανοί που εγκαταλείπουν το Λίβανο